AGONIJA NAPADNUTE NASTAVNICE SE NASTAVLJA! Roditelji učenika podneli žalbu, drugom fali papir!
Printscreen

Agonija vaspitno-disciplinskog postupka tokom kojeg su dva učenika isključena iz škole nakon teškog incidenta u kome su maltretirali profesorku Mariju Stevanović, praktično još uvek nije završena.

- U slučaju đaka M.M.(18), koji je snimao incident, najavljeno je da će biti žalbe na rešenje direktora, po predlogu Nastavničkog veća, dok u slučaju N.Ž.(17), koji je izmakao stolicu profesorki, nema potvrde da je otac primio odluku - navodi izvor “Novosti” iz kolektiva Tehničke škole.

- Za sada je jedino izvesno ono što se dešava pred tužilaštvima, gde su postupci u toku.

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž.(17) i I.K.(16), koji je izbegao kaznu u školi ispisavši se pre usvajanja predloga o isključenju. Zahtev za postupak ide u pravcu krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu.

Protiv trećeg učesnika događaja – M.M (18), jednog od dvojice “snimatelja” incidenta, takođe isključenog po predlogu direktora, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Tog 9. novembra, profesorka se javila hitnoj pomoći. Lekari su odmah alarmirali policiju. Profesorka je dobila podršku Aktiva direktora svih škola i Centra za socijalni rad u Trsteniku, Ministarstva prosvete, brojnih kolektiva obrazovnih ustanova, Đačkog parlamenta i kolektiva svoje škole.

Prosvetni sindikati protestovali su zbog napada na svoju koleginicu u dva različita dana. Desetak profesora Tehničke škole iz USPRS, čiji profesorka nije član prisustovalo je protestu u Kruševcu.

Profesorkin sindikat – Sindikat obrazovanja Srbije je 1.decembra bojkotovao prvi čas u obe smene. Marija Stevanović je još uvek na bolovanju.

Komentari (1)

Loading
Dragan Niš

04.12.2022 00:19

Šta nije jasno roditeljima ovih vandala.Srednja škola nije obavezna tako da oni koji nisu za nju i ne moraju da je pohađaju.Pravila škole a posebno zakon mora da se poštuju i za bilo kakva nasilja ili teže prekršaje treba ih izbacivati iz tih škola.Neka plaćaju privatne škole a njihova mesta u državnim školama neka popune deca koja su tu došla da se obrazuju i steknu znanja i zvanja od kojih će da žive.