“Korzo na ledu” :Od 21.decembra u Kragujevcu
Promo

Grad Kragujevac će ove godine, 21. decembra, na Trgu Svetog Đorđa u centru, prvi put za svoje sugrađane otvoriti klizalište, u okviru dvomesečne manifestacije „Korzo na ledu“, koju će pratiti bogat zabavni, kulturno - umetnički i muzički program kragujevačkih ustanova kulture.

 

 

Ideja je da u specifičnom i teškom vremenu, kreiramo zabavni i kulturni sadržaj koji će biti dobar za naše sugrađane svih generacija, od dece do baka i deka, a u cilju dobrog raspoloženja tokom zimskih meseci, edukacije i zdravog duha, rekla je Ana Petrović, pomoćnica gradonačelnika za kulturu i informisanje. Manifestacijom „Korzo na ledu“ želeli smo da naša deca ne idu u druge gradove na klizališta ali i da ih odgajamo i negujemo tako da sve što požele mogu da nađu i imaju u našem gradu. Trg Svetog Đorđa nije prevelik ali je ušuškan i dočaraće atmosferu intimnog, porodičnog trenutka, koji ovaj nastupajući period godine nosi sa sobom. Lokacija koju smo odredili tehnički je najviše odgovarala klizalištu, a od 21. decembra do 21. februara, za prateći program zadužene su kragujevačke ustanove kulture, CNTK „Abrašević“, Knjaževsko srpski teatar, Pozorište za decu i omladinu, Muzički centar, Dom omladine. Jako je važno kulturu približiti sugrađanima, a program koji je osmišljen prilagođen je svim uzrastima i nameće povratak u lepa vremena, kazala je Ana Petrović, izrazivši nadu da će ova prva godina „Korzoa na ledu“ biti dobra i pokazna, a čim ona prođe krenuće se u pripreme za novu sezonu, koja će biti još atraktivnija i zanimljivija.

 

 

Klizalište će raditi svakog dana od 9 do 22 sata, a za sigurnost klizača biće zaduženi profesionalci iz SPD Radnički. Cena po satu klizanja biće 200 dinara, što je zbog bezbednosti klizača i samog doživljaja, preporuka ljudi koji se bave klizalištima po Srbiji, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Po završetku đačkog raspsuta, za učenike će po školama biti određen i raspored za besplatne termine na klizalištu.

“Korzo na ledu” :Od 21.decembra u Kragujevcu

Promo

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading