"MOJE DETE IMA TRAUME OD OCA" Potresna ispovest za Alo! žrtve porodičnog nasilja iz Beograda: Opala mi je kosa od stresa!
Shutterstock/Yupa Watchanakit

Porodično nasilje je počelo pre tri godine, otkriva ona.

- Pre svega brinem se za zdravlje svog deteta i za svoje zdravlje, jer mi je u međuvremenu opala kosa na pečate od silnog stresa i traume koje sam doživela - požalila nam se ova Beograđanka.

Pretio je da će da mi iseče grkljan

Porodično nasilje je počelo pre tri godine, otkriva za Alo! I. iz Beograda.

Nakon što je konstantno trpela nasilje I. je pokazala nameru da sa detetom napusti sada već bivšeg supruga, ali to nije bilo ni malo jednostavno.

- Dok sam živela kod njega on je meni pretio da ako predjem prag sa detetom da će da me ubiije, da mi iseče grkljan i da će baciti bombu gde god da odem. -rekla je I. i dodala:

- Inače, on bio je osuđivan zbog prodaje narkotika, bio je 3 godine u zatvoru.

I. kaže za Alo! da je pre tri godina došla sa detetom koje je tada imalo samo mesec dana, kod njenih roditelja. Pretnje međutim nisu, prestale, otkriva nam ona, pa je tada bivšeg supruga prijavila policiji i izrečena mu je mera zabrane prilaska.

- Kad je dobio presudu da viđa date on je dolazio u početku. Ja izvedem dete ispred kuće, njemu niko nije branio da dete viđa. Dete vrišti, plače, curi joj krv iz nosa. Odvedem je kod lekara, dete dobije upalu krajnika, on ode u dom zdravlja i traži da se ne piše nikakvo opravdanje, da ja lažem kako je dete bolesno.- rekla nam je ona.

I.  kaže da otac posle toga nije dolazio 8 meseci da viđa dete, ali tada započinju novi problemi.

Problemi sa socijalnom službom

- Imam problem u centru za socijalni rad. Ispred centra za socijalni rad mi je pretio da će me ubiti, ali su se svi pravili da ništa nisu čuli - požalila se ona. 

- Centar za socijalni rad je meni odredio korektivnu meru i da se vodim pod nadzorom. On se ranije uopšte nije pojavljivao da viđa dete jedno 8 mesesci, ali je njima (socijalnoj službi) rekao kako ja njemu nisam dozvolila, kako je on navodno dolazio - rekla nam je ona.

I. iz Beograda je tada uvedena korektivna mera.

- Iz centra za socijalni rad su napisali tada da sam ja nepodobna majka. Ne vaspitavam dete kako treba. Oni su tad rekli da "Eto vaše dete neće da priča", dete priča, inače normalno ide u vrtić... Ali neće da priča sa ocem, neće kod njega, ona se njega plaši - rekla je I. i dodala:

- Zadnji put je  pre dva meseca došao da vidi dete. A tužno je što on svoje dete ne zove po imenu, nego "Ej! dođi" - požalila nam se ova Beograđanka.

I. iz Beograda se i dalje plaši za svoje dete, ali i za svoju bezbednost.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading