SKANDAL! ODUZELI DETETU ZLATO JER JE IZ DRUGOG GRADA! Savez za školski sport iz Niša se pošteno obrukao
Alo/Privatna arhiva

Vukašinu Stojkoviću, učeniku IV-1 „OŠ Ljupče Nikolić“ iz Aleksinca, koji je na takmičenju u plivanju u Nišu osvojio prvo mesto, organizator je dodelio zlatnu medalju i posle nekoliko minuta mu ju je, bez ikakvog objašnjenja, uzeo.

Šokiran, Vukašin se, prema rečima njegove majke Kristine Stojković, pridružio drugovima na tribinama.

- Pedagog koja je i vodila decu iz naše škole na takmičenje pitala ga je gde mu je medalja, plačući joj je ispričao da mu je organizator rekao kako će mu je naknadno poslati u školu. Pošto je prethodne tri godine na ovom istom takmičenju medalje dobijao i nosio ih kući, priznao mi je da je pomislio da je nešto pogrešio i bilo ga je sramota od prisutnih - ispričala je za Alo! Kristina.

SKANDAL! ODUZELI DETETU ZLATO JER JE IZ DRUGOG GRADA! Savez za školski sport iz Niša se pošteno obrukao

Alo/Privatna arhiva

 

Prema njenim rečima, organizator, Savez za školski sport grada Niša, nije hteo da odgovori na pitanja školskog pedagoga.

- Na njeno insistiranje da su dužni da joj daju informacije, grubo su joj rekli da aleksinačke škole nije ni trebalo da se takmiče - navela je Vukašinova majka.

Odgovor od organizatora je zatražio i Vukašinov otac Jovan, koji je direktno otišao u Savez.

- Bezobrazno su mu rekli da otac treba da sedi kod kuće, a ne da se meša u ovakve stvari i da, ako mu je već toliko stalo do medalje, može da organizuje takmičenje u Aleksincu - navela je Kristina, i dodala da je sve što se desilo strašno za njeno dete, koje, umesto da se priprema za republičko takmičenje, proživljava traumu ni krivo ni dužno.

- Moj sin je veoma uznemiren. Nečuveno je da se u 21. veku ovakve stvari dešavaju - zaključila je Kristina, koja je dodala da dečaku iz iste škole koji je osvojio treće mesto nisu ni dodelili bronzu.

Na takmičenju u plivanju koje je održano 29. novembra na bazenu u sportskoj hali „Čair“ učestvovalo je oko 400 učenika osnovnih i srednjih škola iz Niša i okruga. U ime organizatora oglasio se generalni sekretar Uroš Kostić, koji je za Alo! rekao da je u pitanju greška.

- Vukašin se takmičio u kategoriji okruga, a za njih nisu bile predviđene medalje, i to smo rekli svim učesnicima, odnosno profesorima fizičkog vaspitanja. Da je on bio sa decom, ovo se ne bi ni desilo. Naša je greška, priznajem, ali da smo deci iz okruga dali medalje, ne bismo imali za naše takmičare, zato smo i morali ovako da postupimo - naveo je Kostić.

Na naše pitanje da li je tačno da se Vukašin takmičio i prethodnih godina i da je prošle osvojio srebrnu medalju, Kostić je potvrdno odgovorio.

- Ni tada nije trebalo da dobije medalju, ali imali smo viška, pa smo podelili svoj deci - naveo je Kostić i dodao da jedna medalja košta sto dinara (?!).

Direktor: Rasplakali su našeg šampiona

Kako je za Alo! izjavio direktor škole „Ljupče Nikolić“ Toplica Petrović, oni su odmah reagovali i pismeno su se obratili organizatoru i zaštitniku građana.

- Mi odrasli možemo da pogrešimo, ali ne smemo da rasplačemo nijedno dete, pogotovu ne našeg šampiona Vukašina - rekao je Petrović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading