NOVA NADA ZA POTOMSTVO Simpozijum o transplantaciji genitalnih organa u Beogradu
Foto: privatna arhiva

Glavni predavač, dr Mats Branstrum, profesor Univerziteta u Geteborgu, Harvardu i Baylor medicinskom fakultetu, govorio je o transplantaciji materice.

Predavanje je održao i profesor dr Miroslav Đorđević,  jedan od vodećih svetskih hirurga u oblasti rekonstruktivne genitalne hirurgije govorio o transpolataciji testisa.

Na simpozijumu su govorili i profesor dr Aleksandar Stefanović- direktor GAK Kliničkog centra Srbije i Katarina Stefanović predsednica Udruženja za onkofertilitet Srbije u Beogradu. Oni su govorili o očuvanju fertiliteta kod pacijenata obolelih od malignih bolesti. Inače, Srbija je jedna od 8 zemalja u svetu gde je do sada urađena transplatacija materice, zbog čega je I predsednik Vučić odlikovao doktora Milana Milenkovića koji je učestvovao u ovom zahvatu sa timom međunarodnih stručnjaka.

Ispred Gemma klinike specijalizovane za vantelesnu oplodnju, reproduktivno zdravlje, ginekologiju i lečenje infertiliteta dr Milan Milenković objasnio je koliko je komplikovan sam čin transplantacije ali da su rizici minimalni. Gemma klinika sarađuje sa Karolinska institutom u Stokholmu, Univerzitetom u Geteborgu i Centrom za trasplantaciju Harvard Medicinskog fakulteta iz Bostona.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading