LJUDI VIDELI PANTERA, JURI GA 40 LOVACA Opasna mačka navodno snimljena u Vrbasu
Foto: Shutterstock

Crni panter je i dalje u žiži javnosti - objavljen je još jedan snimak koji kruži društvenim mrežama. Životinja je, navodno, snimljena, pored Velikog bačkog kanala, na 20 metara od restorana ribolovačkog udruženja i na 50 metara od prvih kuća u Vrbasu, u naselju Mađaršor. Dan ranije viđena je u selu Feketić.

Na novom snimku koji je napravio jedan pecaroš vidi se kako crna životinja laganim hodom prelazi preko nasipa, za razliku od prethodnog snimka na kojem je trčala. Snimak je kratak i loš. Na šetalištu Šlajz u Vrbasu pronađeno je raskomadano telo psa, a pretpostavlja se, kako su neki mediji objavili, da je žrtva pantera.

Foto: Alo/printscreen

 

Strahinja Đuračić iz Udruženja lovaca „Vrbas” za Alo! je rekao da ništa nije tačno što je objavljeno na društvenim mrežama jer je u pitanju crna mačka, tačnije dve crne mačke su snimljene telefonom koji ima lošu kameru i kad se uveliča, izgleda kao jedna velika.

- Na snimku se vidi bukova šuma koje nema u Vojvodini, a 40 lovaca koji su bili na terenu nisu videli tragove šapa iako je u pitanju blatnjav teren. I dronovima su pregledana mesta na kojima je navodno viđen. U akciji su učestvovali predstavnici pokrajinske inspekcije i beogradskog zoo-vrta - objasnio je Đuračić.

Prema njegovim rečima, ako jednog dana uhvate crnog pantera, on će biti transportovan u Zoološki vrt u Suboticu.

Raskomadano telo psa, za kog se mislilo da je bio žrtva pantera, je snimak životinje snimljene u Bratuncu, u Republici Srpskoj, pre sedam dana. On je izgubljen u lovu i vukovi su ga rastrgli, naglasio je Đuračić za Alo! Pecaroš koji je napravio snimak prosledio ga je ekološkom udruženju „Pokret za sve nas“ u Vrbasu.

Nenad Tešić iz PZSN je izjavio da je potrebno da se crni panter danonoćno prati, a lovačko društvo koje je opremljeno termokamerama može da ga locira i noću, a lovci da ga uspavaju strelicama i da posle toga bude smešten u zoološki vrt.

Podsetimo, odbegli crni panter koji je najverovatnije došao iz Mađarske prvo je uterao strah meštanima Apatina i okoline. Plan je, kada se locira, da se uspava i da se preveze u zoološki vrt.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading