U VRANJU SE TUKU I DEVOJKE Od vršnjačkog nasilja do žestoke tuče nasred ulice
Foto: Alo/printscreen

Vršnjačko nasilje u vranjanskoj Ekonomsko-trgovinskoj školi, kada je jedan učenik prvog razreda šutirao drugaricu iz odeljenja, kao i krvava tuča devojaka na ulici, u centru Vranja, šokirali su Srbiju.

U Vranju su, prethodno, kao što je Alo! pisao, osmogodišnjaci istukli druga u igraonici, a početkom novembra maturant Poljoprivredno-veterinarske škole „Stevan Sinđelić“ s jednim maloletnikom je pretukao dva 15-godišnjaka, terao ih da se skinu goli i šetaju po učionici. Sve to su snimili mobilnim telefonom. Oba slučaja prijavljena su policiji i nadležnom tužilaštvu.

Treći u neslavnom nizu vršnjačkog nasilja u samo dva meseca je incident koji se prošle srede dogodio u Ekonomsko-trgovinskoj školi.

Foto: Alo/printscreen

 

- Ovo što se desilo u našoj školi je čist nesporazum. Dve drugarice su sedele u klupi i dok je prolazio pored njih, drug koga je neko s leđa gurnuo sapleo se i pao je preko jedne od njih. Ona ga je slučajno šutnula u nogu, a misleći da je to uradila namerno, on joj je vratio tako što ju je šutnuo takođe u nogu. Odmah smo razgovarali s oba učenika i njihovim roditeljima, đaci su sada pod pojačanim vaspitnim merama - rekla je za Alo! psiholog Jasmina Stanojković.

U međuvremenu, u nedelju u tri sata posle ponoći, ispred kafića „Korner bar“, u centru Vranja palo je žestoko pesničenje i čupanje za kosu. Dve devojke, M.P. (23) i Z. N. (25) čije identitete je utvrdila policija, krvnički su se tukle nasred ulice. One su, zajedno sa svedocima, juče dale izjave u Policijskoj upravi u Vranju, dok je nadležno tužilaštvo naložilo da se pribave snimci sigurnosnih kamera s obližnjih objekata, medicinska dokumentacija posle čega će „obaviti naknadne konsultacije u pravcu utvrđivanja krivičnog dela nasilničko ponašanje“.

 

Žestokoj makljaži nasred ulice prisustvovalo je više očevidaca, što se može videti na snimku koji je postao viralan. Vranjanci su, sudeći po komentarima, zgroženi ponašanjem sugrađanki i većina nikad pre nije videla „ tako golemo tepanje“.

Osmak iz Subotice zbog temperature prebačen u bolnicu u Novi Sad

Otac učenika osmog razreda OŠ „Sonja Marinković“ iz Subotice, kome je zbog posledica užasnog vršnjačkog nasilja odstranjenja slezina, Dejan Kolar rekao je za Alo! da je njegov sin u toku jučerašnjeg dana dobio visoku temperaturu.

- Imao je 38,1 temperaturu i lekari su odlučili da ga prebace na Dečju hirurgiju u Novom Sadu. Sada je stabilno, supruga će biti sve vreme s njim - izjavio je Kolar, i dodao da nema nikakvih informacija iz tužilaštva u vezi s postupkom koje je pokrenuo protiv nasilnika, njihovih roditelja i uprave škole „Sonja Marinković“ u Subotici.

Pokrenut vaspitno-disciplinski postupak

Kako je za Alo! izjavio direktor Ekonomsko-trgovinske škole Mome Andonović, protiv učenika koji je šutirao drugaricu pokrenut je vaspitno-disciplinski postupak.

Foto: Alo/printscreen

 

- Škola je obavestila nadležnu Školsku upravu Leskovac, kao i vranjanski Centar za socijalni rad i Policijsku upravu. Protiv učenika smo pokrenuli vaspitno-disciplinski postupak i kad utvrdimo sve okolnosti, biće mu izrečene odgovarajuće vaspitne i vaspitno-disciplinske mere. Inače, kontinuirano sprovodimo preventivne aktivnosti s ciljem smanjenja ovakvih pojava, a u prethodnoj školskoj godini nije bilo nasilja ovakve vrste - naveo je Andonović.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading