POMERA SE SNEŽNA GRANICA, ZABELEĆE SE SRBIJA Pogledajte detaljnu vremensku prognozu za sledećih 10 dana
Foto: Youtube/Printscreen

U ponedeljak jutro, a ponegde i veći deo dana tmurni uz niske oblake i maglu. Tokom dana suvo, ponegde uz kraće sunčane intervale. Vetar će biti slab, dok će krajem dana u košavskom području polako jačati jugoistočni vetar, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila.

Jutarnji minimum od -1 do +5 stepeni Celzijusa, a dnevni maksimum od oko +2 u mestima sa niskim oblacima i maglom do oko +10 u predelima gde bude sunčanih intervala, navodi se.

- Od utorka do četvrtka na vremenske prilike iznad nas će uticati nova, slaba ciklonska aktivnost čiji će centar biti nad jugom Italije. U utorak uglavnom suvo uz promenljivu oblačnost. U košavskom području umeren, na udare i jak istočni i jugoistočni vetar, dok će duž severnog Jadrana jačati bura - kaže Čubrilo.

U sredu i četvrtak pretežno oblačno uz nešto češću pojavu uglavnom slabe kiše. Snežna granica verovatno na oko 800 metara nadmorske visine, dok će nad krajnjim istokom Srbije i zapadom Hrvatske biti na oko 600 mnv. Jutarnji minimumi u utorak od -4 do +2 tako da se nad većim delom regiona očekuje slab mraz, dok će narednih dana minimumi zbog oblačnog i vetrovitog vremena biti malo viši, od 0 do +5 stepeni Celzijusa, prognozira meteorolog.

- Dnevni maksimum uglavnom do +4 do +9 stepeni celzijusa, dok će na krajnjem istoku i zapadu regiona biti malo hladnije, uglavnom do 0 do +3 stepena Celzijusa. U košavskom području do četvrtka uveče umeren i jak jugoistočni vetar, a duž severnog i dela srednjeg Jadrana bura - stoji u prognozi.

Kako kaže Čubrilo, u drugom delu nedelje se računa na suvo i stabilno vreme. Nad gotovo celom Evropom će dominirati jako polje anticiklona sa nekoliko jezgara visokog vazdušnog pritiska. Ka nama će po istočnoj periferiji tog anticiklona priticati suv i ne baš posebno hladan vazduh te će do oko 05.12. maksimumi biti oko ili malo iznad proseka.

Narednih dana, navodi meteorolog, Srbiju očekuje tipično kasno-novembarsko vreme uz dosta niskih oblaka, maglu i povemene padavine.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading