TURISTIČKI ARANŽMANI PLANULI Evo gde će Srbi  putovati za praznike, građani uveliko rezervišu smeštaj
Alo

Korona je, makar što se tiče uslova za ulazak u strane države, prošlost i stoga su projekcije da će „preko granice“ praznike provesti 25-30 odsto više naših državljana nego prošle i pretprošle godine.

Na to ukazuju, kaže za Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijaije turističkih agencija Srbije (YUTA), do sada prodati aranžmani.

- Što se tiče putovanja autobusom, kao i ranije zanimljivi su Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, Istanbul, severna Italija. Aranžmani su od 80 evra pa naviše, zavisno od broja dana, kategorije hotela. Takođe i da li je u cenu uključen i doček, mada se po ovim gradovima nova godina dočekuje napolju, na javnim događajima – kaže Seničić.

U Istanbul i Atinu iz Srbije će se za praznike putovati avionom. Istim povodom poslednjih dana 2022. leteće se ka Madridu, Barseloni, Rimu, Parizu. Novogodišnji aranžmani u ovim gradovima, kaže Seničić, kreću se od 350 do 550 evra, zavisno šta obuhvataju paketi.

- Našim građanima su veoma interesantne i planine u Srbiji i okolini, poput Zlatibora, Kopaonika, Stare planine, Divčibara, Zlatara, Jahorine, takođe i banje od kojih neke nude i odlličan kvalitet i velilki kapacitet. Očekuje se da će veliki broj Beograđana 2023. dočekati u Nišu, Novom Sadu i drugim gradovima, iz kojih će, opet, lokalno stanovništo ići u druge sredine zavisno od ponude javnih dešavanja – objašnjava Seničić.

Očekuju da sve rasprodaju

Na Zlatiboru ne samo da očekuju dobru posetu nego – odličnu. Niko na najposećenijoj srpskoj planini ne sumnja da će svih 40.000 kreveta u hotelima i privatnoj režiji biti rasprodato.

- Na to upućuje praksa od prethodnih godina, ali i interesovanje i veliki broj rasprodatog smeštaja. Poručujemo svima koji bi Novu godinu da dočekaju na Zlatiboru da što pre ugovore boravak jer je nesumnjivo da će se tražiti krevet više. Za doček i reprizu dočeka organizovaćemo koncerte na Kraljevom trgu – kaže za Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije „Zlatibor“.

Cene u zlatiborskim hotelima i konačištima su raznolike i zavise od broja noćenja i kategorije smeštaja. Aranžmani od tri noćenja kreću se u rasponu od 20.000 dinara do 1.250 evra po smeštajnoj jedinici i na bazi su polupansionske usluge. Što se tiče aranžmana u kojima su cene izražene po osobi, tri noćenja sa polupansionskom uslugom koštaju od 26.000 dinara.

Na Kopaoniku bukirano već 80 odsto kapaciteta

Makskimalnu popunjenost očekuju i turistički poslednici na Kopaoniku gde je do sada bukirano oko 80 odsto kapciteta, s tim što mnogi hoteli još uvek nisu izašli sa prazničnim promo-paketima.

U Turitističkoj organizaciji „Vrnjačka Banja“ kažu da je interesovanje za ovu destinaciju uobičajeno veliko, da će kapaciteti biti makskimalno puni, ali i da će se, s obrziom na četvorodnevni kulturno-zabavni program, tražiti krevet više.

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading