PANTER VIĐEN U FEKETIĆU? Novi snimak zveri kruži internetom, snimio ga sa traktora kako trči preko njive
Alo!/Masanori JO[ida

Na društvenim mrežama pojavio se snimak na kome se vidi velika crna životinja nalik panteru koja trči pored njive. Snimak je jutros načinio jedan traktorista tokom poljoprivrednih radova.

Divlja zver je 12. novembra, podsetimo, prethodni put primećena u neposrednoj blizini Banje Januković kad je jedan od gostiju snimio veliku crnu životinju sa terase jednog hotela. Lovočuvari su nakon toga uz pomoć drona sa termovizijskom kamerom pretražili nekoliko stotina hektara površine pod šumom, ali bez uspeha.

Prethodno su JP "Vojvodina šume" upozorile meštane sela kod Apatina da budu na oprezu jer je panter primećen u blizini. Petar Sladić prvi je javno priznao da je ugledao odbeglog crnog pantera zbog čega je i JP "Vojvodina šume" izdalo i zvanično upozorenje građanima da se čuvaju.

Sladić je već ispričao da su pantera kolega i on ugledali pantera još početkom novembra dok su sejali ječam.

Njegove tvrdnje pojedini su ismejali, a neki su ga, što kroz šalu, što kroz zbilju, pitali da li je tog dana bio trezan. Sladić je pak apsolutno siguran u ono što je tog dana video.

- Odmah sam znao o čemu se radi. Nema nijedna druga slična životinja koja je mogla da oponaša njen hod, rep, da bude skroz crna... Siguran sam da je to bila divlja mačka, panter, nije bežala, lagano je išla - rekao je Sladić.

Kad panter bude otkriven na scenu treba da stupe stručnjaci iz Zoološkog vrta Palić koji imaju najsavremenije sredstvo za omamljivanje životinja. Ako im to pođe za rukom panter će biti prebačen i zbrinut na Paliću.

Zver koja izgleda već nedeljama luta po Vojvodini najverovatnije je pobegla iz zatočeništva u Mađarskoj iz mesta koje je blizu granice sa Srbijom. Nije poznato kad i kako je prešla u našu zemlju gde se odomaćila u području Apatina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading