HEMOFARM - Decenija održivog razvoja u Srbiji i regionu
Promo

Liderska pozicija

Jubilarnim desetim Izveštajem o održivom razvoju, pod geslom „Čuvar održive sadašnjosti i izvesnije budućnosti“, Hemofarm je predstavio svoje rezultate iz 2021. godine. Iako je pionir među kompanijama u Srbiji u predstavljanju Izveštaja o održivom razvoju, Hemofarm je pokazao svoju odgovornost na delu.

Svojim primerom u proteklih deset godina rada dokazao je da lidersku poziciju zaslužuju samo one kompanije kojima je održivi razvoj imperativ budućeg poslovanja.

Uzlazna putanja

HEMOFARM - Decenija održivog razvoja u Srbiji i regionu

Promo

 

U tom smislu Hemofarm je i tokom 2021. godine nastavio da se kreće uzlaznom putanjom održivosti. Od 6,6 milijardi tableta i drugih formi koje je Hemofarm proizveo, čak 89 odsto upakovano je u ambalažu od recikliranog kartona. Portfolio Hemofarma je u prethodnom periodu uvećan za još 38 proizvoda. Kao domaći i regionalni tržišni lider u održivom razvoju, Hemofarm je prepoznat u javnosti kao kompanija kojoj se bez izuzetka poverava zdravlje čitave porodice.

- Hemofarm je danas prepoznat kao jedan od lidera održivog razvoja u Srbiji i regionu, ali i kao najjača karika u održivom razvoju STADA grupe. Održivost se ne odnosi samo na poslovanje i na dobre poslovne rezultate, već i na to da probamo da smanjimo potrošnju svih resursa koje koristimo. Iza nas je decenija izveštavanja o održivom razvoju tokom koje smo uložili mnogo truda i zalaganja da doprinesemo da svet bude bolje mesto za život. Radili smo na tome da edukujemo i motivišemo zaposlene u Hemofarmu, njihove porodice, poslovne partnere, potrošače i zajednicu da razumeju i primenjuju principe održivog razvoja u svakodnevnom životu - rekao je dr Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma.

Anke Konrad, ambasadorka Savezne Republike Nemačke u Srbiji, naglašava da uspeh i rezultati Hemofarma istovremeno pokazuju usredsređenost nemačkih investitora na tržište Srbije i njen razvoj.

- Održivost je aspekt koji je čvrsto integrisan u našoj bilateralnoj saradnji sa Srbijom. Devedeset odsto tekućih projekata razvojne saradnje vezano je za klimu. Nemačke kompanije, među njima i Hemofarm, u velikoj meri doprinose održivosti u Srbiji. Kako bismo otvorili put za nove, kreativne ideje u cilju održive, klimatski neutralne ekonomije, potrebno je adekvatno okruženje za sve kompanije - istakla je ambasadorka Anke Konrad.

HEMOFARM - Decenija održivog razvoja u Srbiji i regionu

Promo

 

Sanda Savić, senior direktorka korporativnih poslova i komunikacija, ocenjuje da je Hemofarm dokazao da su principi održivog razvoja utkani u kompanijski DNK.

- Pokazali smo na koje sve načine brinemo o ljudima, njihovom zdravlju, kao i o društvu uopšte, ali su nam u fokusu i naši zaposleni. Ponosni smo na činjenicu da skoro 50 odsto naših zaposlenih čine mlađe generacije, dok žene čine većinu zaposlenih, od čega se preko 60 odsto nalazi na rukovodećim pozicijama - rekla je Sanda Savić.

Kao i prethodnih godina, izveštaj o održivom razvoju pripremljen je prema svetskim smernicama „Global Reporting Initiative“, a Hemofarm je i u 2021. godini nastavio da pomera sopstvene granice.

Održivi razvoj se broji odgovornošću

Tokom deset godina ušteđeno je električne energije i vode koju Hemofarm prosečno potroši za oko 400 dana rada.

54,5 odsto zaposlenih u Hemofarmu čine žene, dok je 63,4 odsto žena na rukovodećim pozicijama.

178.995 stabala sačuvao je Hemofarm tokom deset godina upotrebe recikliranog kartona za pakovanje proizvoda.

2.367.000.000 pakovanja Hemofarm je proizveo u proteklih deset godina.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading