KIŠA ĆE STATI - ALI NE USKORO! Vreme se menja, pogledajte detaljnu vremensku prognozu za sledeću nedelju
Foto: Shutterstock

U ponedeljak malo do umereno oblačno i uglavnom suvo. Zahlađenje će zahvatiti i istok regiona i maksimumi bi se trebali kretati od +4 do +9 stepeni Celzijusa. Vetar će uglavnom biti slab, stoji u najnovijoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila za sledeću nedelju. 

- U utorak će se jak hladan front peremesiti preko Alpa i usloviit brzu sekundarnu ciklogenezu. Taj ciklon će uz jačanja ulaziti nad Jadrana i u sredu bi u njegovom centru vazdušni pritisak mogaoda opadne. Položaj i putanja tog ciklona će biti takvi da će on zantno više kiše doneti zapadnim i južnim predelima - najavljuje Čubrilo.

Ispred ciklona vetar južnog kvadranta u naglom pojačanju i u utorak će duž Jadrana duvati jak i olujan jugo, na planinama jak i olujan južni vetar, a u košavkom području jaka i olujna košava. Padavine će već u utorak ujutro zahvatiti jugozapadne i južne predele da bi se u toku dana premeštale preko središnjih i delom severnih oblasti reigiona dok bi na istoku uglavnom ostalo suvo, stoji u prognozi.

- Posle hladnog jutra koja će u utorak doneti čestu pojavu primenog mraza, tokom dana toplije uz dnevni maksimum od +6 na zapadu do oko +15 ponegde na istoku regiona - prognozira meteorolog.

U noći ka sredi jugo na Jadranu slabi u okreće na buru i tramontanu, dok će košava naglo oslabiti i prestati. U sredu umereno do znatno oblačno uz povremenu, slabu, kišu i umeren, severozapadni vetar. Ponovo će uslediti zahlađenje, najkasnije na istoku regiona, navodi se.

- U drugom delu nedelje se računa na jačanje anticiklona uz stabilno i suvo vreme. Noći hladne uz minimume od -2 do +4 stepena Celzijusa, dok će se dnevni maksimum kretati od +6 do +11 stepeni Celzijsa, duž Jadrana i do +17 stepeni Celzijusa - kaže Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading