HRVATSKA ZAVEJANA, EVO KADA SNEG STIŽE U SRBIJU  Snažna oluja potpuno paralisala saobraćaj u komšiluku  (VIDEO)
Printscreen

U višim predelima sneg već uveliko pada, a na pojedinim mestima je mećava i stvorio se snežni pokrivač od više centimetara.

Zbog zimskih uslova i olujnog vetra na cestama kroz Liku i Gorski kotar, teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na stajalištu Vukova Gorica (A1) za smer Rijeka/Dubrovnik i stajalištu Kikovica (A6) za smer Zagreb.

 

 

Osim u Lici i Gorskom kotaru, sneg je pogodio i Medvednicu. DHMZ javlja da sneg i dalje pada. Inače, danas će u gotovo čitavoj Hrvatskoj biti pretežno oblačno, povremeno s kišom. U gorju sneg, a mestimična susnežica i sneg mogući su i u nizijama na zapadu zemlje. Sneg pada u Ogulinu i Gospiću.

HRT Radio Sljeme izvestio da je sneg prekrio i Medvednicu, a Sljemenskom cestom grtalica još nije prošla.

"Info sa Sljemena - neko je išao na Sljeme s letnim gumama i zaglavio se. Čekala se šlep služba pa ni grtalica nije mogla da prođe. Dve su prošle malopre i čiste. Medvednica se beli… ali beli se i Sljemenska cesta jer grtalica još nije prošla…", stoji u objavi na Facebooku Radio Sljemena.

 

 

Trotoari i putevi su mokri i klizavi u većem delu zemlje. Duž obale duva snažna bura, povremeno s olujnim udarima. Na snazi su brojne zabrane za pojedine grupe vozila (zbog vetra uz obalu te snega-susnežice u Lici i Gorskom kotaru), a ograničenja su i u pomorskom saobraćaju.

Mogući su i odroni, posebno na cestama u gorju i na Jadranskoj magistrali. Ponegde ima i magle, mestimično vrlo guste. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima, javlja HAK.

Uskoro sneg i u Srbiji

U noći između nedelje i ponedeljka kiša će preći u sneg u brdsko-planinskim predelima zapadne i jugozapadne Srbije uz lokalno stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 do 10 cm na većim visinama, naveo je RHMZ na svom sajtu.

 

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading