OGLASIO SE ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE Najavljene velike padavine, bujični potoci prete da se izliju u Zapadnoj Srbiji
Foto: RINA

"U stanju prirpravnosti nalaze se nadležna preduzeća JKP „Komunalac“ Lučani i JP Dragačevo putevi“ Guča, sa obavezom da obezbede dežurstvo mehanizacije i ljudstva, kako bi se obezbedilo pravovremeno reagovanje u slučaju potrebe. 

Apeluje se i na građane da preduzmu sve preventivne mere u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica koje mogu nastati usled izlivanja bujičnih vodotoka, da pročistite propuste, mostove i kanale", rečeno je za RINU u Štabu za vanredne situacije. 

Najkritičnija tačka u Lučanima, reka Bjelica, koja je u prethodnim poplavama nosila sve pred sobom sada je ukroćena i ne predstavlja opasnost za građane, jer je postavljen bedem koji brani domaćinstva od poplava. Rizični su još uvek samo planinski bujični potoci. 

Ranije danas od RHMZ-a stiglo je i upozorenje na veliku količinu padavina za područje Republike Srbije, u kome se navodi da će u severnoj, zapadnoj i centralnoj Srbiji u periodu od 18.11. do 21.11.2022.godine, količina padavina biti od 40 do 70 mm za 4 dana, lokalno i više.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading