"NISU BEZBEDNI NI ZA SEBE" Evo šta će biti sa đacima koji su napali profesorku u Trsteniku!
Printscreen

– Za učenike koji su počinili ovo nedelo postoje i veći dokazi u školi da su radili još neke slične stvari protiv profesora i da „nisu bezbedni ni za sebe”. Nadam se da će tim đacima biti zabranjeno da i dalje idu u školu. Poručila bih svim kolegama da u elektronski dnevnik beleže sve jer jedino tako mogu da zaštite sebe. Dok se sve ovo dešavalo moj sin bio je u školi, u učinioci preko puta. Kada je saznao za događaj iz elektronskih medija, želeo je da me zaštiti i jedva sam sprečila da događaj dalje ne eskalira. Sa mojim sinom je obavljen razgovor u pedagoškoj službi, izjavu mu je uzeo i policajac i rekao mu je da ne pokušava ništa da radi na svoju ruku i sukobljava se. Zahvaljujem mnogo OŠ „Sveti Sava” u Trsteniku, koja je prva javno osudila nasilje i poslala mi poruku podrške – istakla je zlostavljana profesorka za „Politiku”.

Direktor škole Milan Glidžić je za „Politiku” istakao da je u ovo odeljenje svratio tokom petog časa i da nije ništa ukazivalo na kasniji incident.

Alo/Printscreen/Privatna arhiva

 

– Kada sam saznao šta se dogodilo odmah sam obavestio Školsku upravu, Centar za socijalni rad, Javno tužilaštvo, Tim za nasilje i potom sam pokrenuo vaspitno-disciplinski postupak protiv đaka koji su izazvali incident – kaže direktor Glidžić i najavljuje da će se o kaznama znati više sledeće srede.

U Školskoj upravi navode da je ubrzo obavljen razgovor sa učenicima i roditeljima. Od njih troje, dvoje su došli i bili neprijatno iznenađeni kada su čuli šta se dogodilo na času.

– Direktor je, dakle, pokrenuo disciplinski postupak, obavestili smo Ministarstvo prosvete, a u narednom periodu nastojaćemo da se pojača vaspitni rad sa učenicima. Takođe, škola bi trebalo da sačini individualni plan zaštite za učenike i da pristupi psihosocijalnoj zaštiti za profesore. U narednom periodu potrebna je i puna podrška nastavnici koja je za sada na bolovanju. Kada se bude vratila na svoje radno mesto, mora joj se pomoći. Takođe, u narednom periodu nastavnici koji su spoljni saradnici nastaviće da dolaze u ovu srednju školu – istakao je načelnik Školske uprave Zoran Asković.

U Centru za socijalni rad u Trsteniku rekli su da su upoznati sa ovim slučajem i da u saradnji sa Tehničkom školom u Trsteniku, Višim sudom u Kruševcu i porodicom navedenog učenika preduzimaju sve radnje propisane pravilima i procedurama u ovim slučajevima.

Učenici sa snimka pohađaju, inače, treći razred na smeru za auto-mehaničare.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
miki

18.11.2022 20:46

isterati barabe iz škole i zabraniti svaki upis u bilo koju školu na celoj teritoriji srbije. i da vide šta znači život bez škole.