ZADNJE VREME DOŠLO, NIŠTA IM NIJE SVETO U crkvi Svetog arhangela Gavrila u Čajetini nepoznati počinioci ukrali 40.000 dinara
Foto: RINA

Još jedna sramna krađa dogodila se u Zapadnoj Srbiji kada su za sada nepoznati počinioci ukrali oko 40.000 dinara iz crkve Svetog arhangela Gavrila u Čajetini. Ukraden je novac iz tri od ukupno četiri crkvene kase, pri čemu su počinioci oštetili i ikone.

- Novac se nalazio u kutijama u koje vernici ostavljaju svoje priloge. Crkva je otvorena svakog dana, stoga je neko iskoristio momenat kad unutra nije bilo nikoga i odneo ga - potvrdili su sveštenici.

"VERNIK" SE PREKRSTIO PA UČINIO NEŠTO NEOPROSTIVO! Sramna scena u crkvi u Šapcu (VIDEO)

Ovo je drugi ovakav prestup u crkvama za samo sedam dana, jer je muškarac koji se lažno predstavljao kao vernik odneo veću količinu novca iz crkve u Konjevićima kod Čačka. Ogorčeni meštani u ovom naselju samo sležu ramenima, govoreći da se ovako nešto nikada pre nije događalo.

''Zadnje je vreme došlo, kad upadaju u crkve i kradu sa oltara. To je najveća sramota i greh, ne znam kako ih nije strah od Boga. Za mojih sedamdeset godina ovo prvi put čujem i vidim i ostao sam zgrožen. Da li je tolika nemaština pa ljudi više ne biraju sredstva, ili su lenji da sami zarade dinar nije mi jasno'', kaže Radosav Dimitrijević iz Konjevića.

Kradljivac koji je odneo novac iz ove čačanske crkve od ranije je poznat policiji i ovo mu nije prva krađa koju je počinio u crkvi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading