NASTAVLJA SE HAJKA NA CRNOG PANTERA Ceo Apatin na nogama, imaju samo jedan cilj (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine Nemanja Ivanović rekao je da je potraga za panterom u apatinskom ataru zbog magle i bezbednosti učesnika sinoć završena, ali da se u zavisnosti od mogućeg kretanja velike mačke i dojava gde je viđena, potraga nastavlja i danas.

Ivanović je za RTS rekao da su nadležne ekipe krenule na teren nakon video- snimka na kojem se vidi velika crna životinja nalik panteru, koju su snimili gosti Banje Junaković u blizini Prigrevice.

"Proveli smo oko pet sati na terenu pokušavajući da uočimo divlju životinju koja je snimljena. ''Vode Vojvodine'' su obezbedile dron sa termovizijskom kamerom i pregledali smo najmanje 150 hektara šume i atara. Sa nama su lovočuvari iz ''Vojvodinašuma'' koji poznaju teren, a tu su i policijski službenici iz Apatina. Do večeras nismo primetili pantera, samo ptice i glodare", naveo je sinoć Ivanović, a preneo je RTS.

Prvenstveno je namera da se predator uspava, objašnjava Ivanović, dodajući da su u akciji učestvovali i veterinari Zoološkog vrta Palić.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading