UNAPREĐENJE POSLOVANJA GEODETA I KATASTRA Vlada Srbije odobrila povećanje broja zaposlenih u RGZ-a
Foto: Shutterstock/Privatna arhiva

Republički geodetski zavod saopštio je da će odluka Vlade da se poveća broj zaposlenih u RGZ-u drastično unaprediti nivo usluga za građane Srbije i podržati rešavanje decenijskih problema u oblasti upravljanja nepokretnostima.

Iz RGZ-a navode da je Vlada Srbije usvojila sistematizaciju radnih mesta u tom Zavodu čime je broj radnih mesta povećan sa 2.650 na 3.059 i to nakon više od dve decenije smanjenja broja zaposlenih.

Kako dodaju, u cilju jačanja kapaciteta i efikasnijeg rada službi za katastar nepokretnosti širom Srbije, broj službenika u Sektoru za katastar nepokretnosti je novom sistematizacijom povećan sa 1.902 na 2.138.

NEKRETNINA U SRBIJI ZA 2.800 EVRA! Moguće je, evo kako možete da je kupite


RGZ navodi da će ova odluka unaprediti njihov rad, a predstavlja i priznanje za rezultate koji su postignuti u prethodnom periodu, kao i potvrdu da je RGZ postao jedan od glavnih stubova države i društva koji će u budućnosti moći da odgovori na sve aktivnosti vlade planirane u narednom periodu u cilju održivog razvoja Srbije.

Kako navode, tom odlukom Vlada ohrabruje RGZ da ostane na reformskom putu koji podrazumeva dalju digitalizaciju i lidersku poziciju.

Kada je reč o novoj sistematizaciji, navode da je moderna i inovativna, a da je napravljena sa ciljem da omogući zaposlenima da budu pravednije pozicionirani i objektivno ocenjeni.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading