SAJAM TURIZMA I ŠUMADIJSKA ČAJANKA U KRAGUJEVCU Svečano otvaranje zakazano za 24. novembar
Alo

U cilju predstavljanja turističke ponude Srbije i zemalja regiona, Gradska turistička organizacija „Кragujevac“ i Šumadija sajam, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i omladine i Grada Кragujevca, organizuju 13. Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Svečano otvaranje zakazano je za četrvtak, 24. novembar, u 11 časova, u hali Šumadija sajma. 

Tradicionalno ovaj sajam stavlja akcenat na promociju domaćeg i regionalnog turizma koji je svoju ekspanziju doživeo proteklih godina. Tako će svoju turističku ponudu predstaviti brojni akteri turističke privrede – nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, turistički centri, hotelijeri i seoska domaćinstva, turističke agencije, vinarije i destilerije. Očekuje se dolazak izlagača sa prostora celog Zapadnog Balkana.  

U pratećem delu programa u petak, 25. novembra, biće organizovana Šumadijska čajanka, zanimljivo takmičenje u kuvanju vruće rakije. Кuvanje „šumadijskog čaja“ predstavlja tradiciju ovog kraja i sastavni je deo bogate gastronomske ponude. U sklopu Sajma turizma tradicionalno biće organizovan i Sajam zimnice na kojem se predstavljaju brojna gazdinstva i proizvođači domaće zdrave hrane.

Objedinićemo turističku ponudu celog regiona za šta su naši posetioci proteklih godina i bili najviše zainteresovani. Raduje nas činjenica da se broj izlagača iz godine u godinu povećava. Neke nove destinacije postaju zainteresovane za predstavljanje našim posetiocima. Tako se ove godine po prvi put predstavljaju Nacionalni park Una, Sarajevo, Кumanovo, Nikšić i Žabljak. Sve su to destinacije za koje naši posetioci mogu biti jako zainteresovani, kaže Bojan Pavlović direktor GTO Кragujevac. Program će biti upotpunjen brojnim zabavnim sadržajima, promocijama i prezentacijama destinacija, raznovrsne gastronomske ponude naših krajeva. 

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma održava se u Кragujevcu, od 24. do 26. novembra, u hali Šumadija sajma.

 

 

SAJAM TURIZMA I ŠUMADIJSKA ČAJANKA U KRAGUJEVCU Svečano otvaranje zakazano za 24. novembar

Alo

 

 

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading