UŽAS U VRANJU Osmogodišnjaci krvnički tukli druga u igraonici
FOTO Shutterstock

Nezabeležen slučaj vršnjačkog nasilja juče se desio u jednoj igraonici u Vranju. Grupa osmogodišnjaka krvnički je pretukla druga, a njegova majka Jelena Đorđević je navela da je on već dugo žrtva, da učiteljica nije ništa preduzela i da je slučaj prijavila MUP-u i Ministarstvu prosvete.

Tokom proslave rođendana grupa osmogodišnjaka ustremila se na druga iz učionice. Šutirali su ga, skakali po njemu, gurkali ga kao da je neki predmet. Snimak nasilja pojavio se na Instagram stranici Stop nasilju, gde je i objavljen podatak da su svi dečaci učenici istog odeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ u Vranju.

Prema izveštaju lekara koji je pregledao zlostavljanog dečaka, on se žalio na glavobolju i mučninu, ima modrice na vratu i iza desnog uha.

UŽAS U VRANJU Osmogodišnjaci krvnički tukli druga u igraonici

Privatna arhiva

 

Oglasila se i majka pretučenog dečaka Jelena Đorđević, koja je za portal infovranjske rekla da je njen sin od prvog razreda žrtva nasilja u školi „Vuk Karadžić“.

- Vređali su ga, nazivali pogrdnim imenima, a kad jedno dete počne, nastavi cela grupa. Pokušala sam više puta da razgovaram sa učiteljicom, ali se stvar otela kontroli. Zbog pogrdnih imena na račun njegove kilaže prestao je da jede. Suprug i ja smo otišli kod školskog psihologa i objasnili da naše dete ima problem u školi. Nikakvu povratnu informaciju nismo dobili. Saznali smo i da učiteljica ne dozvoljava da naše dete ide u toalet - rekla je Đorđević.

Majka Jelena je istakla da je učiteljica pred celim razred omalovažavala maloletnog učenika pod izgovor: „On stalno želi da ide u WC“. Učiteljica se branila argumentom „Kako to da samo tuku vaše dete?“.

- Moj sin sada ima ozbiljne traume i strahove, stalno podiže ruke kad mu priđem, kao da se brani od nečega. Sve je kulminiralo početkom nedelje, kad se iz škole vratio potpuno crven. Naravno, učiteljica nas o tome nije ni obavestila - rekla je Đorđevićeva, i navela da je dete povrede na vratu dobilo ispred školskog toaleta.

- Slučaj smo prijavili i Ministarstvu unutrašnjih poslova i Minisarstvu prosvete - zaključila je Jelena Đorđević.

Psiholog: Učiteljica mora da zaštiti učenika od nasilnika

Psiholog Snežana Repac rekla je za Alo! da je prirodno da dečaci u tom uzrastu odmeravaju snagu.

UŽAS U VRANJU Osmogodišnjaci krvnički tukli druga u igraonici

Privatna arhiva

- Uvek se nađe neko ko organizuje grupu agresivaca i teži da dokaže da je najjači. Onda on i ta grupa traže metu, neko dete koje se neće suprostaviti. To što je taj dečak imao višak kilograma ne znači da nije bio popularan, ali očigledno je da je malim nasilnicima poslužio kao poligon za dokazivanje. Učiteljica bi morala da prepozna i jedne i druge i da na vreme reaguje, ipak ona sa njima prvodi dovoljno vremena - istakla je Repac.

Škola: Nemamo saznanja o povredama

Isti portal preneo je i odgovor nadležnih iz OŠ „Vuk Karadžić“ iz Vranja.

„Nije bilo saznanja da je učenik U. Đ. zadobio teške telesne povrede tokom boravka u prostorijama škole ili u školskom dvorištu. Pomenuta učiteljica u dugogodišnjem radu nije imala pritužbe roditelja na vaspitno-obrazovni rad“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading