IZBACILI DETE IZ VRTIĆA ZBOG CRVENKAPE Skandal! Vaspitačice organizovale maskenbal povodom Noći veštica
Foto: Alo.rs

Vaspitačice iz jedne beogradske predškolske ustanove pokazale su šta znači biti neprofesionalan, nehuman i surov.

U jednom privatnom beogradskom vrtiću održan je maskenbal. Proslava je zakazana posle podne, dan nakon poznatog američkog praznika. Trogodišnja devojčica je želela da bude Crvenkapa i bila je prelepa, preslatka, nasmejana. Na žalost, vaspitačice joj nisu dozvolile da prisustvuje maskenbalu, jer je „promašila temu“.

O ovom nemilom događaju javnost je izvestila D. Golubović, a njen status na društvenim mrežama izazvao je lavinu osuda takvog gesta vaspitačica. Mnogi su predložili da odmah tuži vlasnika i osoblje.

- Trogodišnja devojčica je surovo vraćena sa ulaza i umesto osmeha i sreće, njene okice i srce su ispunile suze i tuga. Nije reč o mom detetu, već unučici moje prijateljice, ali osetila sam se besno, razjareno, tužno, razočarano. Ko sme da rastuži jedno dete zbog jednog banalnog razloga ? O čemu misle ti, nazovi, pedagozi? Je li neki američki ili bilo koji praznik vredan dečijih suza?

Sećam se da ni u američkim filmovima nisam viđala samo decu maskiranu u veštice, zombije, đavole... A ovo je Srbija  - istakla je D. Golubović i zapitala se javno da li su vaspitačice uopšte informisale roditelje o svojim namerama.

- Da li su obavestili roditelje o namerama za maskenbal, ne znam. Da li je uopšte realno tražiti tako nešto od dečice? Maskenbal je maskenbal i trebalo bi da bude prioritet da se ta dečica lepo zabave, druže, da im osmeh bude na licu, da budu srećna. Sram da bude taj vrtić, tog vlasnika i te zaposlene koje sebe nazivaju pedagozima - zaključila je ona.

Bez odgovora iz Sekretarijata

Ovim povodom, Alo! je kontaktirao i Sekretarijat za obrazovanje i dečiju zaštitu Grada Beograda, ali do zaključenja ovog broja, nisu nam se javili.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nikola

04.11.2022 07:49

Te vaspitačice odmah napolje i dati im otkaz pa neka kod kiće slave noć veštica.