EM TUČE, EM LAŽE! Sramnu odbranu nasilnog oca srušio teniski trener Bogdan Obradović
Alo/Screenshot

Pokušaj odbrane kineskog državljanina V. L., koji je krvnički tukao rođenu kćerku na teniskim terenima na Banjici, da je u Kini normalno istući neposlušnu decu, dodatno je zgrozio javnost. A da to nije istina, za Alo! je objasnio bivši selektor teniske reprezentacije Srbije i dugogodišnji trener u Kini Bogdan Obradović.

EM TUČE, EM LAŽE! Sramnu odbranu nasilnog oca srušio teniski trener Bogdan Obradović

Alo

- U Kini obožavaju decu, tako su mekani prema njima. Nikada nisam video agresivnost, oni čak nemaju reč za to u svom rečniku. Tamo postoje pedagozi koji prate decu i na trening i u školu, a policija čak zaustavlja saobraćaj kad mališani prelaze ulicu - objasnio je Obradović koji je četiri godine trenirao kineske tenisere.

Obradović je dodao da je ponašanje nasilnog oca za psihijatrijsku analizu.

- Zasad ne znamo da li je bio pijan ili ima neki lični problem, ali u svakom slučaju, agresivnost i prebijanje dece nije u genima Kineza. Oni su i kroz istoriju pokazali da nisu osvetoljubiv narod - istakao je Obradović.

Osim postupka pred tužilaštvom, i Teniski savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv kineskog državljanina. U saopštenju TSS navedeno je da će o disciplinskoj odluci koja će naknadno biti doneta obavestiti i Teniski savez Evrope, kao i Međunarodnu tenisku Federaciju, što spada u standardnu proceduru. Iz Saveza poručuju da imaju nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja, da je to nešto što moramo svi zajedno da sprečimo ne samo na teniskim terenima već uopšte u društvu, i apeluju na sve u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave, a oni će preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju.

Tužilaštvo: 30 dana pritvora za V. L. (50)

Na predlog Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, sud je odredio pritvor od 30 dana kineskom državljaninu V. L. koji se sumnjiči da je tukao svoju maloletnu ćerku, što je zabeleženo na snimku objavljenom na društvenim mrežama, saopštilo je tužilaštvo. Prilikom saslušanja, osumnjičeni je priznao krivično delo i pravdao se time da je njegova kćerka tog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga hteo da je vrati na teren. Rekao je i da mu nije bila namera da je povredi i da je tradicija u Kini da se poštuje hijerarhija, pa smatra da je ispravno postupio jer je to u Kini dozvoljeno. V. L. se sumnjiči za krivično delo nasilje u porodici za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 10 godina.

Jelena Dokić: Muka mi je, povratila sam

Jelena, koja je i sama bila žrtva zlostavljanja oca Damira Dokića, takođe je podelila snimak.

EM TUČE, EM LAŽE! Sramnu odbranu nasilnog oca srušio teniski trener Bogdan Obradović

„Muka mi je, povratila sam i slomljeno mi je srce nakon gledanja ovoga. Mislite da je ovo brutalno? Jeste, ali to je normalan dan za mnoge od nas koji smo bili ili smo zlostavljani, posebno kao deca. Udaranje, čupanje ušiju, pljuvanje u lice, bacanje na zemlju, udaranje rukama i nogama. Samo još jedan dan za nas, i to uključuje ovu 14-godišnju devojku. Zamislite šta se dešava iza zatvorenih vrata? Još je gore. Upravo zbog toga sam progovorila i pisala o tome”, napisala je Jelena.

Huan Monako: Moj bože, kakvo smeće od oca!

EM TUČE, EM LAŽE! Sramnu odbranu nasilnog oca srušio teniski trener Bogdan Obradović

 

Postupak nasilnog oca koji je pretukao kćerku, posle domaće, osudila je i svetska javnost. Među prvima su reagovali Stanislav Vavrinka i majka Endija Marija, koji su na Tviteru podelili snimak sa zvanične stranice Igora Jurića. Dok je Vavrinka samo napisao: „Jezivo“, Džudi Mari je bila opširnija i zahtevala je reakciju ITF-a.

„Užasan primer fizičkog zlostavljanja roditelja u juniorskom tenisu. ITF, na vama je da se bavite ovim kroz bilo koje upravno telo“, napisala je Džudi.

„Ovo je ludo! Najgore od svega je što ovo nije jedini slučaj u našem sportu. Ljudi ispoljavaju svoje frustracije nad sportistima. Dosta! Podrška za devojku, slomljeno mi je srce“, napisala je Paola Badosa, a njen sunarodnik Fernando Verdasko je emotikonima iskazao osećanja, dok Huan Monako nije birao reči: „Moj bože, kakvo smeće od oca“.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading