KARTE NEĆE POSKUPETI GODINU DANA Nadležni najavljuju nove autobuse i bolje uslove za putnike
Foto: Alo/printscreen

Direktor novoformiranog Javnog komunalnog preduzeća naplate prevozne usluge Slaven Andrić najavio je da karte neće poskupeti narednih godinu dana.

- Karta sigurno neće poskupeti u narednih godinu dana, tako da građani ne treba da brinu da će biti poskupljenja - istakao je Andrić i najavio da će se novoformirano Javno komunalno preduzeće naplate prevozne usluge baviti pre svega naplatom, logistikom i rukovođenjem javnim prevozom putnika u Beogradu.

- Ustanovili smo da možemo u frekventnim intervalima, kada građani putuju na posao i vraćaju se, da smanjimo gužve. Ako redukujemo red vožnje, da vikendom smanjimo broj polazaka i nauštrb toga povećamo broj polazaka u frekventnim intervalima, možda ćemo uspeti da smanjimo gužve i da obezbedimo da građani mogu da ulaze na prednja vrata - rekao je Andrić.

KARTE NEĆE POSKUPETI GODINU DANA Nadležni najavljuju nove autobuse i bolje uslove za putnike

Foto: Alo/printscreen

 

Kada je reč o neophodnom broju vozila javnog prevoza, Andrić je objasnio da postoje linije koje nisu toliko opterećene i da bi s tih linija trebalo prebaciti autobuse na one koje su više opterećene.

- Biće i novih autobusa koji će takođe saobraćati na opterećenim linijama - istakao je Andrić, i najavio da će kontrolori i u narednom periodu pokušati da objasne putnicima zašto je dobro da kupe kartu. 

- Kontrolori će možda narednih nekoliko meseci, možda čak i godinu dana, da rade na svesti i da pokušaju da objasne da je dobro da se kupuju karte zato što će sav novac od kupljenih karata ići direktno u budžet Grada, a ne u privatne firme - naveo je za Beogradsku hroniku Andrić.

Da podsetimo, javni prevoz koristi oko 800.000 putnika a mesečno se proda tek oko 120.000 karata.

Pojedinačne karte

1. i 2. zona 89 dinara

1. 2. 3. zona 179 diara

1. 2. 3. 4.  zona 269 dinara

Cena karte kod vozača 150 dinara

Mesečne  karte 1. i 2. zona

Zaposleni  3.275 dinara

Studenti 1.120 dinara

Srednjoškolci 1.120 dinara

Nezaposleni 1.120 dinara

Penzioneri 1.120 dinara

Lica starija od 65 godina 407 dinara, dopuna važi za sve četiri zone, sem na ekspres linijama i za noćni saobraćaj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading