USKORO STIŽE PRVI SNEG! Metereolog otkrio kada će se Srbija zabeleti
Alo

Meteorolog Ivan Ristić dao je detaljnu vremensku prognozu za novembar. Prema rečima meteorologa do sredine meseca očekuje nas smena sunca i oblaka i uglavnom suvo vreme, a jače zahlađenje i sneg krajem novembra.

Prema rečima metorologa Ristića termobarični greben i polje visokog vazdušnog pritiska nad većim delom Evrope polako slabi i talasi vlažnog vazduha će posle duže pauze uspeti da dođu preko zapadne i srednje Evrope do Apeninskog i Balkanskog poluostrva.

USKORO STIŽE PRVI SNEG! Metereolog otkrio kada će se Srbija zabeleti

Tanjug

 

– U Srbiji se u sredu, 2. novembra, pre podne na severu i zapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima očekuje umereno naoblačenje, ponegde sa slabom kratkotrajnom kišom. U četvrtak, 3. novembra, biće pretežno sunčano vreme, maksimalna dnevna temperatura oko 20°C. U petak, 4. novembra postepeno naoblačenje, sa umerenim i jakim jugoistočnim vetrom u košavskom području i planinskim predelima. Uveče i tokom noći u većem delu zemlje kiša, lokalno i pljuskovi. U subotu, 5. novembra, pretežno oblačno, svežije, povremeno sa kišom. U nedelju, 6. novembra, na severu i zapadu zemlje doći će do razvedravanja, a u ostalim predelima i dalje će biti pretežno oblačno, ponegde s kišom, najviša dnevna temperatura u padu i kretaće se od 10-15°C – ističe Ristić.

– Minimalna temperatura od 5-10°C, a maksimalna u manjem porastu i kretaće se od 12-17°C. Zbog ponovnog jačanja anticiklona i porasta vazdušnog pritiska, na području Vojvodine, po kotlinama i dolinama reka, ima uslova za pojavu magle i njenog dužeg zadržavanja i stvaranja niskih oblaka stratusa. U tim krajevima će biti znatno hladnije. Takođe zbog nepovoljne meteorološke situacije, magle i slabog vetra, veći deo dana vazduh će biti prilično zagađen.

Prema prognozi meteorologa Ristića u drugoj polovini meseca uslediće promena vremena, talasi vlažnog i sve hladnijeg vazduha usloviće prolazna naoblačenja i postepen pad temperature sa kišom u nizinama i snegom na planinama.

U trećoj dekadi meseca pad temperature i sneg.

USKORO STIŽE PRVI SNEG! Metereolog otkrio kada će se Srbija zabeleti

Foto: Youtube/Printscreen/Alo

 

Meteorolog Ristić prognozira jače zahlađenje u poslednjim danima novembra koje će doneti i pojavu prvog snega u nižim predelima.

– Tokom treće dekade jutarnje temperature od 0-5°C a najviše dnevne od 5-10°C. Jače zahlađenje krajem treće dekade, tačnije oko 26. novembra, kada se očekuje pojava snega i u nižim predelima – kaže meteorolog.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading