PODRŠKA DIGITALNOJ TRANSFORMACIJI PRIVREDE SRBIJE PKS uskoro otvara Digitalnu akademiju
Centar za digitalnu transformaciju

„Akademija kao pilot projekat u ovom trenutku ima četiri onlajn programa – osnovni program koji je jedini i obavezan, biznis orijentisan ka korisniku, digitalni marketing i socijalne mreže i poslovni modeli i inovacije. Uskoro će biti dodata još dva programa – poslovni procesi, kao i veštačka inteligencija“, kaže Filip Mrdak iz CDT-a.

PODRŠKA DIGITALNOJ TRANSFORMACIJI PRIVREDE SRBIJE PKS uskoro otvara Digitalnu akademiju

Centar za digitalnu transformaciju

 

Digitalna akademija je dizajnirana kao interaktivna platforma na kojoj korisnici samostalno gledaju video predavanja, čitaju tekstove i analize biznis slučajeva.

„Na kraju svake celine oni moraju da prođu obavezni test znanja da bi mogli da pređu na narednu celinu istog programa, ali praćenje sadržaja i odgovoranje na testove korisnici rade dinamikom koja njima odgovara, dakle, nema nikakvog vremenskog limita. Ukoliko sa uspehom prođu sve testove, uključujući i završni, oni će dobiti sertifikat Centra za digitalnu trasnformaciju za neku od konkretnih oblasti“, objašnjava Mrdak.

Aktivnosti CDT

Obuke Centra za digitalnu transformaciju za tri godine prošlo je i sertifikovano (ISO 17024 standard) 68 konsultanta iz oblasti poslovnih modela i procesa, e-trgovine i društvenih medija, IT bezbednosti, GDPR-a, i veštačke inteligencije, kao i sedam CDT trenera za nove konsultante.

Plan je da CDT ima oko 100 sertifikovanih konsultanata u naredne dve godine, kako bi se odgovorilo sve većim potrebama tržišta, najavljuje Mrdak.

Jedan od prvih koraka ka uspostavljanju modela podrške digitalnoj transformaciji, posebno za mala i srednja preduzeća, bio je stvaranje mreže sertifikovanih konsultanata za digitalnu transformaciju sa znanjem i iskustvom u procesima povezanim sa digitalizacijom celokupnog poslovanja.

Mrdak podseća da se putem Javnog poziva više od 1.700 srpskih kompanija prijavilo za programe podrške CDT za mala i srednja preduzeća (MMSP). Približno 700 kompanija je prošlo kroz čitav proces konsaltinga do implementacije tehnoloških rešenja.

Podrška digitalnoj transformaciji

U toku je treći po redu program podrške digitalnoj transformaciji za MMCP koji se sastoji od tri ključne faze: izrade ekspertske analize koju u potpunosti finansira CDT, razvoja digitalne strategije koja je sa 50 odsto sufinansirana od CDT-a i implementacije rešenja koju takođe sa 50 odsto finansira Centar u maksimalnom iznosu do 6.000 evra, osim za rešenja primene veštačke inteligencije, gde je subvencija 12.000 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading