PREMINULA MAŠA KOJA JE ODUŠEVILA SRBIJU Njeno veliko srce nije izdržalo borbu sa opakom bolešću
Foto: Facebook printscreen

Njena majka Svetlana objavila je na društvenim mrežama da njeno veliko srce nije izdržalo.

Mašina borba trajala je od 2018. godine kada joj je dijagnostikovan tumor bubrega sa metastazama, a u maju ove godine mala heroina ponovo je pala u postelju nakon što joj se bolest po treći put vratila.

Uprkos velikoj borbi i lečenju u inostranstvu, nažalost devojčica koja je ujedinila Srbiju, nije izdržala.

- Moj anđeo, moja Makiša napustila nas je tiho i otišla među anđele. NJeno veliko srce nije izdržalo - obavestila je javnost majka Svetlana. 

Koliki je Maša bila borac svedoče snimci na kojima u bolnici priključena na infuziju igra Užičko kolo, a kako je tada govorila njena mama ona se uvek borila da ostane vedra i nije dozvoljavala da je bolest spreči u njenim namerama.

Redovno je pratila nastavu iz bolničke postelje i radila zadatke iako je često tokom terapija trpela velike bolove. 

- Lekari dođu u vizitu i hvataju se za glavu, pitaju je šta radi, a ona kaže: "Učim školu, ne mogu da budem glupa" - govorila je Svetlana tokom njihove teške borbe. 

Maša je bila članica Omladinskog pozorišta Dadov i dve godine je išla tamo, pre nego što se razbolela. U međuvremenu je dobila ulogu u "Urgentnom centru", a sa glumcem Markom Janjićem ostvarila je prijateljstvo koje se nastavilo i nakon snimanja.

-  Ona obožava glumu, to je njen san. Sad priča koju će gimnaziju da završi i da će da upiše FDU. Uživala je na snimanjima, bila im je miljenica tamo. Bez obzira na to koliko je trebalo da se pojavljuje za svoju ulogu, stalno je odlazila na snimanja, i kad nije bilo potrebe. Za jednu scenu je ostajala sa njima po čitav dan, sa Bosiljčićem, Markom Janjićem, Draganom Mićalović... Oni su pravili šou - govorila je majka Svetlana. 

Svetlana Artiko novac za Mašino lečenje prebacila na račune bolesne dece Luke Petrovića Jovanovića i Helene Gavran kojima je finansijska pomoć neophodna u daljoj borbi.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading