93 godine od osnivanja JKP "Zelenilo-Beograd"
Promo

U godini za nama „Zelenilo-Beograd“ je izgradilo 36 dečjih igrališta, 9 teretana za vežbanje na otvorenom, 9 sportskih terena i kompletno uredilo 3 parka. Obnovljene su i staze i stepeništa na više lokacija u gradu.

Najviše razloga za radost imaju naši najmlađi sugrađani. Nova, moderna i bezbedna igrališta izgrađena su širom Beograda, a može se reći da je na svakoj gradskoj opštini uređeno više površina bilo za igru, rekreaciju ili odmor.

93 godine od osnivanja JKP

Promo

 

U periodu od prošlog rođendana Preduzeća, kroz redovan program održavanja, na javnim površinama zasađeno je blizu 8500 stabala.

93 godine od osnivanja JKP

Sadiša - pomoć i olakšanje, foto: Promo

 

„Zelenilo-Beograd“ je sadnjom cveća oplemenilo mnoge gradske zelene površine. U cvetnjacima i cvetnim lejama na teritoriji 10 gradskih opština zasađeno je oko 1.000.000 komada sezonskog cveća.

Nastavljeno je sa radovima na ulepšavanju grada, pa je tako još jedan segment srednje razdelne trake na saobraćajnici u ulici Bulevar Mihaila Pupina uređen postavljanjem saksija sa cvećem na zaštitnoj ogradi. Ukupno 9006 saksija u kojima su posađene različite biljne vrste sada krasi pet najprometnijih ulica u gradu.

93 godine od osnivanja JKP

Promo

 

Košenje travnatih površina, najobimniji posao u našoj delatnosti i ove sezone obuhvatio je gotovo 2000 hektara i vršen je uz svu neophodnu mehanizaciju.

U skladu sa principima održivog razvoja, u biobazi preduzeća godišnje se proizvede oko 1500 kubnih metara komposta i oko 1000 kubnih metara malča koji se vraćaju na zelene površine kao koristan proizvod. Na ovaj način vrši se efikasna, kvalitetna i ekološki čista obrada bio-otpada sa zelenih površina.

Uspešna komunikacija i saradnja sa sugrađanima nastavljena je i ove godine svakodnevno, a posebno kroz tradicionalne akcije „Uredimo zajedno“ i „Za zeleniji Beograd“.

I u narednom periodu nastavićemo da oplemenjujemo, uređujemo i osavremenjujemo javne zelene površine, jer smo u službi građana i služimo prirodi!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading