KUPANJE U TOPLOM MORU ZA 45 EVRA Alo! istražuje: Gde po povoljnim cenama provesti jesenji odmor
Foto: Alo/ilustracija

Za sve one koji ovog leta nisu nigde bili na odmoru, ali i za one koji su letovali početkom juna pa im se čini da je to bilo pre milion godina - imamo lepe vesti.

Mnoge od najčuvenijih turističkih destinacija su još lepše u oktobru i novembru. Pritom, cene su niže, temperature podnošljivije, srednjovekovnim ulicama ne idu reke turista, a palete jesenjih boja i brojni zanimljivi festivali ostavljaju bez daha.

Ukoliko birate našu lepu Srbiju, njene predivne planine i nadaleko čuvene banje, imajte na umu da mnoge agencije nude popuste. Tako, na primer, za smeštaj na Zlatiboru od nedelju dana, neke od njih daju jedno noćenje gratis i deluks apartman po ceni nižoj od cene standard sobe.

Cena: (do 4 osobe) samo 45€ po noćenju.

Destinacije na moru u Albaniji idealne su za odmor ili vikend predah i tokom jeseni. Prijatno i sunčano vreme omogućava kupanje na jugu Albanije sve do kraja oktobra. 

Cena: (apartman) 45€ po noćenju.

Italija je lepa kada god da je posetite, njeni gradovi Rim, Venecija, Verona, Firenca, Sijena odišu romantičnom atmosferom ovog godišnjeg doba. Šestodnevni boravak u Rimu (putovanje autobusom) košta 199 €. U cenu je uračunat boravak u hotelu sa tri zvezdice, u mirnom delu grada, u blizini metroa a neke agencije nude i plaćanje čekovima građana na rate (30 odsto bi trebalo uplatiti prilikom rezervacije).

KUPANJE U TOPLOM MORU ZA 45 EVRA Alo! istražuje: Gde po povoljnim cenama provesti jesenji odmor

Foto: Alo/ilustracija

 

Nemačke gradove krase brojne turističke znamenitosti, ali mnogi naši građani ne znaju da iz jednog grada mogu pešice da obiđu još dve zemlje, Reč je o Ahenu, koji se nalazi na tromeđi Nemačke, Holandije i Belgije, odnosno udaljen je četrdesetak kilometara od holandskog Mastrihta (imaju zajednički aerodrom), a pedesetak od belgijskog Liježa. Još zanimljivije je što, kad se krene ka zapadu, posle šest kilometara stiže se u gradić Vals u Holandiji. Ahen je najpoznatiji po impresivnoj katedrali - najstarijoj znamenitosti tog tipa ne samo u Nemačkoj, već i celoj severnoj Evropi. Građena je od 936. do 1531. godine, po nalogu Karla Velikog, koji je od Ahena želeo da napravi treći Rim i mesto hodočašća. Takav grad je morao da ima impresivnu katedralu. U njoj je krunisano 30 nemačkih kraljeva i 12 kraljica, a u njoj se nalazi i Karlov grob. Ulaz u katedralu je besplatan, ukoliko želite da je fotografišete iznutra, plaća se 1€, a ulaz u riznicu katedrale 5€. Za posetioce je otvorena od 10 do 18 h.

Ahen je univerzitetski grad, univerzitet (RWTH Aachen University) osnovan je 1870. godine i jedan je od vodećih evropskih univerziteta tehnike, posebno za elektrotehniku i mašinstvo, ali i za informatiku, fiziku i hemiju, pa ne čudi što je u njemu uvek stacionirano 45.000 studenata iz celog sveta, 

U Ahenu postoji 613 različitih tipova smeštaja (apartmani, sobe, kuće i stanovi).

Cena: od 20 do 100 € po noćenju.

Vrnjačka Banja za 18 evra

KUPANJE U TOPLOM MORU ZA 45 EVRA Alo! istražuje: Gde po povoljnim cenama provesti jesenji odmor

Foto: Alo/ilustracija

 

Kraljicu banjskog turizma mnogi posećuju upravo ovih dana. I dok se u hotelima cene smeštaja kreću od 50 do 100 € (s doručkom), u vilama od 20 do 50 €, u privatnom smeštaju ležaj košta samo 18 € (uključene su taksa i nadoknade u iznosu od 1,8 €).

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading