U Privrednoj komori Vojvodine obeležen Svetski dan turizma
Privredna komora Vojvodine

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da možemo biti ponosni na rezultate ostvarene u oblasti turizma u AP Vojvodini. Prema izveštaju svetske turističke organizacije Srbija je rangirana kao jedna od zemalja koja se najuspešnije oporavlja od svih kriza na globalnom nivou. Svi činioci u AP Vojvodini učinili su mnogo da se postkovid period u oblasti turizma može smatrati vrlo uspešnim. Rezultati govore da su prihodi od turizma u ovoj godini oko 190 miliona evra , povećanje broja dolazaka domaćih i stranih gostiju , naročito gostiju iz regiona. U protekle dve godine Pokrajinska vlada uložila je preko 500 miliona dinara u podizanje turističkih kapaciteta. Značajno je istaći najposećeniji gradovi u Srbiji pored Beograda , Novi Sad , Subotica i Palić. Mi ćemo nastaviti i dalje da podržavamo razvoj turizma a trenutno su u pripremi konkurs za slabije razvijene lokalne samouprave treće i četvrte kategorije, koji će imati za cilj da pomoću dodeljenih sredstava razviju internet na turističkim destinacijama.

Sekretar Uduženja usluga PKV Branislav Mamić istakao je da je dan turizma ustanovljen od strane svetske turističke organizacije 1979. godine. Konferencija u Privrednoj komori Vojvodine tim povodom ima svoju tradiciju , i želimo da i u narednim godinama okupljamo sve one koji se turizmom bave. Privredna komora Vojvodine je tokom ove godine boravila u regionu kao i na svetskim sajmovima promovišući turizam i privredu AP Vojvodine. Ovu godinu zaključićemo na značajnom Sajmu turizma u NOvom Sadu.

Dekan Prirodno – matematičkog fakulteta u Novom Sadu Milica Pavkov- Hrvojević rekla je da se na tom fakultetu na departmanu za geografiju, hotelijerstvo i turizam neguju discipline kao što su turizam, gastronomija i hotelijerstvo.

Na Konferenciji je održana i panel diskusija „ Aktuelno stanje u turizmu u AP Vojvodini“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading