STIŽE NAM MIHOLJSKO LETO Temperature u oktobru i do 25 stepeni!
TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

- Srbija će narednih sedam do 10 dana biti pod uticajem veoma izraženog anticiklona, koji će dominirati nad većim delom Evrope. Kao rezultat njega, vreme će biti stabilno i suvo, uz slabe vetrove. Jutra će biti hladna, ponegde i maglovita, a tokom dana se očekuje pretežno sunčano ili umereno oblačno i umereno toplo, uz maksimalne temperature uglavnom od 20 do 25°C, u Beogradu od 22 do 24°C - kaže Đurić.

Pronađena nestala devojčica iz Kragujevca - Alo.rs

Meterolog najavljuje u nedelju umeren severozapadni vetar i tada će u većini predela biti za koji stepen svežije, dok će se u ponedeljak centar anticklona nalaziti iznad Karpata, pa će u košavskom području duvati jak severozapadni vetar.

- Zahvaljujući dominaciji anticklona nad našim područjem i evropskim kopnom, u narednih sedam do 10 dana oblačni i padavinski sistemi sa Atlantika neće moći da prodru unutar kopna Evrope do našeg područja i to zahvaljujići blokairajućem uticaju Atlantika. Iz tog razloga snažni cikloni sa obilnim kišama i olujnim vetrovima će se sa severa Atlantika obrušavati na daleki sever Evrope i na Skandinaviju-kaže Đurić.

"Neće ti biti ugodno u Pragu!" - Alo.rs

Prema trenutnim prognozama, Srbija će pod uticajem anticklona biti ne samo u narednom periodu, već tokom većeg dela oktobra, naročito tokom prve polovine, a sve to odraziće se i u deficitu padavina tokom oktobra.

Pratite nas i na Telegramu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading