GRAĐANI ČUVAJTE SE! Sve više Srba žrtve prevare: Beograđanka zbog poruke ostala bez 6000 dinara
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Beograđanka I. S. je ispričala kako je i sama nasela i ostala bez 6.000 dinara i uz gomilu problema koje tek treba da reši, piše Telegraf.

- Na Instagram mi je stigla poruka od koleginice. Tražila je da joj pošaljem moj broj telefona. Reč je o koleginici iz bivše firme koju dugo nisam videla, pa sam pomislila da stvarno više nema moj broj. Poslala sam joj svoj broj telefona, a onda je došao odgovor da će mi sms porukom stići jedan kod i da joj ga prosledim - priča ova Beograđanka za naš portal.

I zaista, kroz nekoliko minuta stigao joj je sms sa kodom i ona joj je taj kod odmah prosledila.

- To je zaista jedna fina žena, majka troje dece. Prvo što mi je palo na pamet je da možda radi neki honorarni posao i da joj treba pomoć - pojašnjava naša sagovornica.

Međutim, usledio je "hladan tuš". Ovoj Beograđanki je postpejd račun porastao za čak 6.000 dinara. Naime, kako se ispostavilo, kod koji je prosledila služi za plaćanje igrica.

- Sin mi je posle objasnio da se tinejdžeri na tik-toku čak i hvale kako varaju da bi platili prelazak na sledeći nivo igrice. Sve što treba je da pošalju kod iz sms-a, a onda se usluga naplaćuje preko postpejd računa - objašnjava ona.

Za ovu Beograđanku ovo je tek početak peripetija.

- Moj Instagram profil je ukraden, šifra je promenjena, kao i slika i ime. A prijatelji me non stop zovu da mi se žale kako im je stigla poruka od mene, ista ona koju sam ja dobila od "koleginice", i kako im je nakon toga skinuto više hiljada dinara sa postpejd računa - priča naša sagovornica.

Nekome je, kaže, postpejd račun uvećan za 3.000 dinara, nekome i više, a najgore od svega je da se prevara širi velikom brzinom i da je takođe i veliki broj onih koji na istu nasedaju.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading