NAJNOVIJI TREND Dokon Srbin i kučiće farba: Odlazak u frizerski salon za kućne ljubimce - 7.000 dinara
Printscreen

Mučenje pasa ili samo nova moda - svako na svoj način tumači novi trend u negovanju kućnih ljubimaca - farbanje krzna! Koju god stranu da drži javno mnjenje, grumeri za to ne haju, jer sve više mlate pare na onima koji reše da svog najboljeg prijatelja ukrase na ovaj način.

Ova priča ima nekoliko strana, a prvo pitanje koje se postavlja je da li farbanje šteti zdravlju pasa.

- Imamo farbanje u ponudi već neko vreme. U pitanju su boje za pse „Opawz“ i svakako možete izguglati i pročitati sastav i videti da mogu čak i da se jedu. Rađeno je po uzoru na grumera Gabrijela Fejtozu. Dakle, niti je pas mučen, niti mu šta fali i verujte, više se namuče psi koje spremam za izložbe, jer imaju duge dlake i feniranje traje beskonačno, nego pas koga ofarbamo u roku od 15 minuta. Sve ostalo je stvar ukusa - kaže grumerka Tamara Džaković.

NAJNOVIJI TREND Dokon Srbin i kučiće farba: Odlazak u frizerski salon za kućne ljubimce - 7.000 dinara

Printscreen

 

Kako dodaje, dokaz da ta farba ne smeta ni samom psu niti njegovim vlasnicima su i njeni psi, koji su ofarbani već pet godina.

- Ja lično radim farbanje, moji psi su ofarbani već pet godina, a kao što sam već negde čula - oni zaista žive bolje od pojedinih ljudi - zaključuje ona.

Drugi deo ove priče su cene ove usluge.

Već dugo je šišanje pasa uglavnom skuplje od onog za ljude, pa tako sagovornica Alo! Kristina Perić kaže da svom psu sređivanje frizure plaća oko 2.500, a sebi 1.500.

- Nije mi žao, naravno. Za nju bih dala zadnji dinar. Nisam zainteresovana za farbanje, ali za svaki vid higijenskog sređivanja bih dala koliko treba - kaže Kristina za Alo!

Upravo iz ovog razloga usluga farbanja pasa u Beogradu košta od 3.500 do 7.000 dinara!

- Zavisi od dužine dlake, kao i svako friziranje. Ako dođe samo na farbanje, to je 5.000, ako je samo šišanje, to je 3.000, a ako uzimaju komplet, to je 6.500, što im se isplati - kaže za Alo! grumer koji je nekada bio frizer, i dodaje da se nikada ne bi vratio starom poslu.

- Psi su mnogo zahvalniji i bolje se zaradi. Gazde umeju da budu nezgodne, ali ovo je mnogo lepši posao! - zaključio je on.

Cena prava sitnica

Higijenska frizura

Mali pas               2.300

Srednji pas          2.800

Veliki pas             3.300

Frizura po standardu

Mali pas               2.800

Srednji pas          3.300

Veliki pas             4.800

Farbanje

Mali pas               3.000 - 6.000

Srednji pas          4.200 - 6.500

Veliki pas             4.800 - 7.000

Jedna ili više boja – nije ista cena

Kako saznajemo, cena farbanja zavisi pre svega od dužine dlake i veličine psa, ali i od toga da li vlasnik želi da svog ljubimca vidi u jednoj ili više boja. Jedna cena važi za jednu regiju, ili jednu boju, a umnožava se ukoliko se vlasnik odluči za više njih.

Pratite nas na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading