VULIN NOVIM STUDENTIMA KPU PORUČIO Ako možete da volite Srbiju više od sebe, onda ćete trajati (FOTO)
Alo

„Vi se školujete da budete pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i pre nego što provedete i jedan jedini dan u uniformi koju ste dobili, dobro razmislite da li ste je dostojni i da li ćete je biti dostojni. Dobro razmislite da li želite da budete pripadnici MUP-a Srbije. Od vas će se očekivati da date sve od sebe, da uradite više nego što možete, da budete bolji i pošteniji nego što jeste, da nikad više ne pomislite prvo na sebe, pa tek onda na druge, da nikada više ne obećavate svojoj porodici da ćete prvo brinuti o njima, a ne o državi Srbiji, da zaboravite da vas prijateljstva, kumstva i ljubavi obavezuju više nego odanost Srbiji i vernost zakonu. Morate da znate da je zakon iznad vašeg prijateljstva i kumstva. Razmislite da li možete, ako možete, onda ste pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova i onda ćete moći ponosno da kažete da ste za državu uradili više nego što može običan čovek. Ako možete Srbiju da volite više od sebe, onda ćete trajati", rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, na svečanosti povodom prijema nove generacije studenata na Кriminalističko-policijski univerzitet.

Ministar unutrašnjih poslova istakao je da od sada svako ko završi КPU ima prioritet prilikom zapošljavanja u Ministarstvu unutrašnjih poslova i da je ta praksa započeta pre godinu i po dana i da će se sa njom nastaviti.

„Mi ćemo vas opremiti i obučiti, dobićete sve što može da se kupi, ali poštovanje ili ćete ga zaslužiti ili ga nikad nećete imati. Ono se ne dobija značkom niti silom države koja stoji iza vas, to izborite i čuvate čitavog života, a izgubite samo jednom. Svako od vas kada okonča svoje školovanje, u skladu sa svojim činom i obrazovanjem, počeće odmah da radi u odgovarajućim jedinicama MUP-a. I zato, očekujem od svakog od vas da opravda ukazano poverenje dobijeno od strane svoje države", poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, obraćajući se novim studentima КPU.

Rektor Кriminalističko-policijskog univerziteta Zoran Đurđević izrazio je veliku zahvalnost ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu za svu pomoć i podršku koju je КPU dobio u proteklih godinu i po dana. On je istakao da se nastavlja sa unapređenjem uslova učenja i rada, kako bi sa КPU izašao što bolji i stručniji kadar za rad u policiji.

„Zahvaljujem se Ministarstvu unutrašnjih poslova i lično ministru, jer smo prošle sedmice dobili idejni projekat za novu zgradu Centra za informacionu bezbednost i digitalnu forenziku“, kazao je rektor  rektor КPU Zoran Đurđević.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je, na svečanosti povodom prijema nove generacije, uručio nagrade najboljim studentima generacije 2021/2022.

Ispred nagrađenih studenata, Sara Rethas zahvalila se, u ime svih studenata sa КPU, nastavnicima i svim zaposlenima u ovoj obrazovnoj ustanovi na pažnji i posvećenosti sa kojom im prenose znanje i veštine i brinu o njima.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading