ZNAČAJNO POVEĆANJE STIPENDIJA ZA STUDENTE U SRBIJI Fantastične vesti za  akademce
Tanjug

Ružić je, pozdravljajući brucoše na početku akademske školske godine, kazao da je ulaganje u znanje velika investicija i dodao da se nada da će stečena znanja integrisati u progres Srbije.

Ministar je posetio Fakultet veterinarske medicine gde je brucošima uručio indekse, kao i Fakultet političkih nauka (FPN) gde se obratio budućim akademcima.

Ružić je poželeo dobrodošlicu studentima koji otpočinju studije i naglasio da je važno da "baštine prave vrednosti i poštuju državne simbole".

"Ulaganje u znanje je velika investicija", rekao je Ružić i posavetovao nove akademce da ulažu u profesionalno usavršavanje.

On je naveo da je cilj Ministarstva prosvete da obezbedi što bolje uslove za studente, zbog čega se i ulaže u razvoj visokoškolskih ustanova.

Obraćajući se brucošima FPN, čiji je i sam bio student, kazao je da treba da budu ponosni, jer su na jednoj od najbitnijih visokoškolskih ustanova u Beogradu i Srbiji.

"Na vama je da pored sticanja znanja negujete i kritički duh", poručio je Ruzić obraćajući se budućim kolegama.

Naveo je da je ove godine upisano 45.000 studenata na univerzitete u Srbiji, od čega 30.000 budžetskih mesta i 15.000 samofinansirajućih.

Brucoše su uz ministra pozdravili i dekan Fakulteta veterinarske medicine Milorad Milirović, zamenik dekana FPN Darko Nadić i profesori FPN Natalija Perišić i Dragan Simeunović.

Na početku svečanosti na oba fakulteta intonirana je himna "Bože pravde", a na FPN i akademska himna "Gaudeamus igitur".

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

Komentari (0)

Loading