LESKOVČANIN U SVETSKIM MEDIJIMA Napravio izum koji će mnogi poželeti ove zime! (FOTO)
Foto: Printscreen/Daily Mail

Topla odeća nije mi pomagala, stalno sam razmišljao kako da rešim taj problem, a onda mi se jedne večeri rešenje ukazalo u snu, kaže već godinama poznati pecaroš iz Leskovca čija je slika pre sedam godina obišla svet i završila čak i u britanskom Dejli mejlu.

Ribolovac iz Leskovca, 45-godišnji Aleks Mijatović, koji je svojom opremom za pecanje tada privukao pažnju medija u regionu, postao je poznat i širom sveta, budući da su priču o njemu objavili i vodeći svetski mediji.

“Srpski pecaroš napravio je peć na ugalj koju s dimnjakom nosi na leđima da ga greje dok peca”, piše u naslovu prestuižnog Dejli mejla.

Foto: Printscreen/Daily Mail

 

Strastveni pecaroš otkrio je i kako je došao na ideju za svoj izum. Naime, kako je stalno imao problem s niskim temperaturama, posebno zato što je na pecanje odlazio rano ujutro ili kasno uveče, neprestano je razmišljao o mogućem rešenju, a onda mu se jedne večeri “upalila lampica”.

 

Foto: Printscreen/Daily Mail

 

“Topla odeća nije mi pomagala, stalno sam razmišljao kako da rešim taj problem, a onda mi se jedne večeri rešenje ukazalo u snu”, kaže Mijatović.

“Sanjao sam mobilnu peć na leđima koja ne samo da će me grejati, nego ću na njoj odmah moći i pripremiti ulov. Kad sam se probudio, znao sam tačno šta mi je činiti”, rekao je Mijatović.

Na video-snimku poručuje: “Zima nam ne može ništa. Ovo je samo za strastvene ribolovce!”.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading