AKCIJA Na Donjem Kalemegdanu održana smotra različitih jedinica MUP! Deca se družilila s policajcima
MUP

Oni su mogli da uđu u policijska vozila, probaju sirene, pomaze policijske pse i konje. Vežbali su na poligonu saobraćajna pravila, a upoznali su se i s vatrogasno-spasilačkom ekipom.

Tamara Ćopić, mlađi oficir policije, koordinator za rad policije u zajednici, u izjavi za Alo! je rekla da ovaj novi koncept rada u okviru MUP-a obuhvata nekoliko aspekata.

AKCIJA Na Donjem Kalemegdanu održana smotra različitih jedinica MUP! Deca se družilila s policajcima

MUP

 

- Vidljivost i dostupnost policijskih službenika, komunikacija policije s građanima, kao edukacija i preventivno delovanje, a pošto je Stari grad centralna opština gde cirkuliše veliki broj ljudi i turista, ovaj novi koncept rada policije je prepoznat kao neophodan - objasnila je Ćopićeva, i dodala da policajci za rad u zajednici svakodnevno komuniciraju s građanima i institucijama, osluškuju njihove bezbednosne probleme i potrebe, a nakon toga im daju savete o načinima samozaštite.

Podrška zajednici

Nebojša Đukanović, policajac za rad u zajednici, naglasio je da je cilj ove manifestacije da deca ne budu uplašena i da se ohrabre, da se uvek obrate policajcu na ulici za bilo šta što im zatreba.

- U cilju uspostavljanja boljeg odnosa, posebno s decom, PS Stari grad preduzela je niz aktivnosti da bi policiju učinila pristupačnijom, uspostavili smo kontakt sa državnim i privatnim vrtićima sa teritorije opštine, a deca su imala priliku da se upoznaju i s policajcima koji su obilazili vrtiće - rekao je Đukanović, i dodao da veliku zahvalnost duguju GO Stari grad, rukovodiocima vrtića i Agenciji za bezbednost saobraćaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading