NEVREME NAPRAVILO HAOS U ČAČKU Od ogromne količine vode centru grada formirano jezero, u selima se izlili bujični potoci (FOTO/VIDEO)
Foto: RINA

Kiša koja je neprekidno padala više od trideset minuta na mnogim gradskim ulicama ostavila je potop, a u pojedinim delovima grada aktivirani su bujični potoci.

- Velika količina kiše pala je na teritoriji našeg grada i zbog obilinih padavina voda se zadržala u ulicama, gde je došlo do zapušnjenja kanalizacione mreže na uglu ulica Radiše Poštić i Učitelja Marinovića. Kod Osnovne škole Vuk Karadžić imali smo formiranje jezera i u ulici Danice Marković takođe zabeležena je veća količina vode - kazao je za RINU Bratislav Zečević iz sektora civilne zaštite Grada Čačka.

Na mesta gde su formirane kritične tačke nakon obilnih padavina poslate su komunalne ekipe kako bi otpad koji je zapušio kanalizacionu mrežu, sanirali i voda se povukla.

Pogledajte nevreme u Čačku:

- Ništa nismo prepustili slučaju, ono što nas raduje da nakon stvarno ogrmnih padavina i provale oblaka i tolike kiše nismo imali obiljne probleme, pa su one kritične tačke koje su i posle manjih kiša dovodile građane u problem sanirane. Beogradska i ulica 66 u čačanskom naselju Atenica do sada su bile kritične tačke, gde se nije moglo ni autom da pređe, sada tu nema ni trunke vode, tako da gde se pojave kritične tačke rešavamo odmah, dodao je Milan Bojović direktor JP Gradac Čačak.

Na seoskom području nije zabeležena veće šteta osim izlivanja manjih bujičnih potoka.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading