HOROR U NAJAVI: Tinejdžer (15) s Karaburme namamio, pa raskomadao golubove i postavio pred ulazna vrata
Privatna arhiva
HOROR U NAJAVI: Tinejdžer (15) s Karaburme namamio, pa raskomadao golubove i postavio pred ulazna vrata

Privatna arhiva

 

Korisnici društvenih mreža i stručnjaci slažu se da je u pitanju dete s velikim problemima i da će, ako već nije, sigurno praviti i veće probleme i postati opasan po okolinu.

„U 13h je hranio golubove ispred zgrade i namamio ih da uđu, a zatim ih je sve podavio i otkinuo im glave. Bila je policija, kažu da mu nije prvi put, obratite pažnju mladić je bolestan i tako i izgleda ukoliko vidite da hrani golubove oterajte ga jer će ih poubijati sve“, stoji u objavi.

Kako tvrde sugrađani, dečaka su već viđali kako vreba golubove, u poslednje vreme i mačke, a plaše se da će čim malo ojača isto raditi i ljudima slabijim od sebe. Zbog toga pozivaju na njegovo „hitno zatvaranje“, lečenje, ili zbrinjavanje u psihijatrijskoj klinici.

Kako je za Alo! rekla pedagog Sofija Adamović, ovom momku treba pomoći, a ne osuđivati ga.

- Pre svega, to je adolescent, nije tako mali. Prvo treba postaviti pitanje šta je s njim, šta on gleda, šta trpi i šta ga muči kada ima potrebu da smisleno namami jedno živo biće i da ga ubije i raskomada, a da pri tome nije lov da bi pobedio glad - kaže pedagog.

HOROR U NAJAVI: Tinejdžer (15) s Karaburme namamio, pa raskomadao golubove i postavio pred ulazna vrata

Privatna arhiva

 

- Ono što bi sada bilo obavezno je da se dete hitno zbrine, da pre svega razgovara sa svojim roditeljima, koji moraju da se okrenu njemu i problemima koje ima. Time mora da se bavi i škola, jer on možda trpi nasilje, zlostavljanje, možda već i sam zlostavlja i pravi probleme u školi ili na drugim mestima.

Kako dodaje, nažalost, problem verovatno nije samo ovo jedno dete, već veliki broj njih.

- Kada dođe do problema, mi rešavamo posledicu, a trebalo bi da pronađemo uzrok ovakvog ponašanja i da rešimo to. Samo tako ćemo pomoći tom detetu, ali i okruženju, jer sprečavamo i da se ponovi loše ponašanje. Ne da se opravda, već da se dođe do odgovora zašto, odakle tolika mržnja, potreba za destrukcijom prema jednom živom biću.

Molila da ga zaustave, ali džaba

Slavica Vukelić je stanovnica Karaburme koja je prva upozorila na ovaj problem. Ona je prošle godine ukazala da dečak Matija hrani golubove, a onda ih rukama hvata, pa kida krila i glave.

- Još 2019. godine policija je utvrdila njegovu adresu i podneta je prva prijava. Obavešten je centar za socijalni rad, Matija je neko vreme nestao iz kraja, pa su prestala i ubijanja. Međutim, vratio se i sve je opet počelo. Ovog puta je i pred drugom decom zubima kidao pticama glave - isticala je Slavica u više navrata.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading