MUP SAOPŠTIO  Zabrana ulaska za 8 osoba zbog vređanja morala na Evroprajdu
Alo

Pripadnici Uprave kriminalističke policije, u konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, identifikovali su dve osobe - državljane Turske i Italije, protiv kojih je, zbog sumnje da su tokom održavanja Evroprajd 2022 počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, podneta krivična prijava.

Za ova dva lica raspisana je potraga, s obzirom na to da su nedostupni srpskim istražnim organima.


Takođe, u konsultaciji sa Višim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal biće preduzete sve mere u cilju daljeg postupanja prema licima koja su putem društvenih mreža Instagram i Tviter delila objave sa ekstremističkim sadržajem upućene pripadnicima LGBT zajednice.

Policija će protiv tih lica podneti dve krivične prijave zbog sumnje da su počinili krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Policijski službenici nastavljaju dalji rad na utvrđivanju identiteta i eventualnog stavljanja na meru odbijanja ulaska drugih učesnika manifestacije Evroprajda 2022, kao i na utvrđivanju identiteta pošiljaoca pretnji Info centru Evroprajd 2022 koje su upućene putem i-mejl adresa pre održavanja manifestacije, navodi se u saopštenju.
 

Komentari (1)

Loading
Fikus

23.09.2022 19:18

Prvi koji treba da dobije šut kartu iz Srbije je ambasador Hil koji je bio najglasniji i najbezobrazniji u nipodaštavanju i pozivanju na kršenje zabrane suda u Srbiji. Svako ko bi tako nešto samo pokušao da uradi u njegovoj zemlji Americi bio bi momentalno uhapšen i procesuiran.