U SUBOTICI OBELEŽENA 75. GODIŠNJICA JKP “ČISTOĆA I ZELENILO” Gradonačelnik Bakić: Svaki radnik je važna karika (FOTO)
Grad Subotica

Obeležavanju ovih, za Suboticu značajnih godišnjica prisustvovali su i gradonačelnik Stevan Bakić i predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor.

Uz podsećanje da je Subotica grad sa tradicijom da ima čiste ulice i uređene zelene površine i drvorede i da se pored jubileja – 75. godišnjice od osnivanja JKP „Čistoća i zelenilo“ – beleži i 135 godina od kada je gradski lekar, u svom izveštaju Gradskom veću 1887. godine, skrenuo pažnju da su ulice neizmerno prljave i da treba preduzeti mere protiv epidemije kolere, gradonačelnik Bakić je, obraćajući se prisutnima u Velikoj većnici, rekao da su pored objekata i tehnike, značajan resurs preduzeća i svi zaposleni.

„Zato danas posebno želim da se zahvalim penzionerima koji su se trudili da ovo preduzeće, u kojem su proveli svoj radni vek, ostavari što bolje rezultate, potvrđujući, istovremeno, da je svaki radnik bitna karika u lancu dobrog poslovanja preduzeća“, istakao je gradonačelnik Bakić.

Podvukao je da je JKP „Čistoća i zelenilo“, kao jedno od najvažnijih preduzeća u gradskom komunalnom sistemu, u mogućnosti da kvalitetno obavlja svoje delatnosti, na zadovoljstvo svih građana Subotice.

„Dobrom organizacijom i adekvatnim delovanjem preduzeće je tokom pandemije virusa korona dokazalo da je u kratkom roku u stanju da stavljanjem svojih kapaciteta na raspolaganje lokalnoj društvenoj zajednici adekvatno odgovori na krizne situacije“, naglasio je Bakić.

Ocenio je da će ovo preduzeće u bliskoj budućnosti, biti važan činilac u regionalnom sistemu upravljanja otpadom, i da je potvrda te značajne uloge i poseta ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović ovom preduzeću, u februaru 2022. godine.

„Tada je Gradu Subotici i opštinama Senta, Kanjiža, Bačka Topola, Mali Iđoš, Novi Kneževac i Čoka dodeljeno 25 novih autosmećara i autopodizača za kontejnere od kojih je ’Čistoći i zelenilu’ dodeljeno osam autosmećara i dva autopodizača“, naveo je Bakić.

Dodao je da je u cilju unapređenja životne sredine, od septembra prošle godine do danas uklonjeno osam divljih deponija sa teritorije grada Subotice i da su sredstva za njihovo čišćenje, u visini od oko 9,2 miliona dinara, obezbedili Ministarstvo za zaštitu životne sredine i Grad Subotica“, kazao je gradonačelnik Bakić.

„Verujem da će ovo preduzeće, uz podršku Grada Subotice, nastaviti da unapređuje poslovanje sprovođenjem plana razvoja i unapređenja delatnosti. Čestitam jubilej Javnom

komunalnom preduzeću ’Čistoća i zelenilo’, a svim zaposlenima želim dobro zdravlje i puno sreće i uspeha u daljem radu“, zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Predsednik Skupštine grada dr Balint Pastor je, između ostalog, istakao da JKP „Čistoća i zelenilo“ ima oko 300 zaposlenih i da održava čistoću i odvozi otpad iz približno 40.000 domaćinstava iz grada i iz drugih mesnih zajednica koje pripadaju gradu Subotici.

„Zahvaljujući zaposlenima i menadžmentu ovog preduzeća i parkovi i cvetne kompozicije u njima održavaju se na način kako to Subotica zaslužuje“, rekao je dr Balint Pastor.

On je direktoru, menadžmentu, zaposlenima i penzionerima JKP „Čistoća i zelenilo“ poželeo srećan rođendan i uspešno obavljanje delatnosti u narednih 135 godina u interesu građana Subotice.

Direktor JKP „Čistoća i zelenilo“ Slobodan Milošev rekao je da mu je čast što ovom svečanom događaju prisustvuje veliki broj gostiju, istinskih prijatelja, koji su preduzeću uvek bili podrška u radu.

„Zahvalan sam i svim zaposlenima našeg preduzeća koji su sve ove godine radili na ostvarenju visokog cilja - da budu najbolji. Ovaj sjajan kolektiv je strpljivo stvaran decenijama, želim da i dalje bude putokaz za hrabre i vredne“, naglasio je Milošev.

Potvrđujući da će preduzeće na čijem je čelu biti veoma važan činilac u regionalnom sistemu upravljanja otpadom, on je izrazio zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine i ministarki Ireni Vujović na dodeli osam autosmećara i dva autopodizača.

„Sve je to bilo moguće zbog stabilnog budžeta Republike Srbije, finansijske stabilnosti, privrednog rasta i sprovođenja reformi u Srbiji. Koristim ovu priliku da se zahvalim predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije na politici ozbiljnog i odgovornog pristupa svim pitanjima. Nastavićemo da radimo i da se razvijamo i u budućnosti da postižemo značajne rezultate u korist grada, društva, ekonomije i ekologije“, poručio je Milošev.

Na svečanosti, kojoj su prisustvovali predstavnici struke, poslovni partneri, zaposleni i gosti, dodeljene su zahvalnice gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada dr Balintu Pastoru i načelniku Severnobačkog upravnog okruga Bojanu Šoralovu, zaslužnim za unapređenje komunalne delatnosti.

Pored svečane sednice i smotre dela mehanizacije JKP „Čistoća i zelenilo“, u okviru obeležavanja 75. godišnjice postojanja preduzeća, u četvrtak, 22. septembra 2022. godine u parku Prozivka u Subotici, u prisustvu gradonačelnika Stevana Bakića i direktora Slobodana Miloševa zasađeno je 75 sadnica četinara, koje simbolično predstavljaju ovu jubilarnu godišnjicu. Unutar novopodignute zelene površine postavljena je i spomen ploča koja obeležava ovaj svečani gest.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading