HUMANOST NA DELU Vulin ponosan na svoje policajce
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svakodnevno spremni da polože i svoj život kako bi odbranili bezbednost svojih sugrađana i učinili sve da osiguraju njihov miran život, uvek su spremni da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na taj način pomognu svojim građanima kojima je pomoć potrebna“, kazao je ministar posle razgovora sa policijskim službenicima koji su se u velikom broju odazvali današnjoj akciji.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

 

 


Vulina je doktorka Glorija Blagojević iz Instituta za transfuziju krvi upoznala sa postupkom testiranja i upisa u registar matičnih ćelija, a on je poručio da je ponosan na humanost svojih policajaca, koji će donacijom matičnih ćelija pomoći pacijentima koji boluju od teško izlečivih bolesti.

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

 

 


Ministar je kazao i da je među dobrovoljnim davaocima veliki broj srpskih policajaca, da su oni redovni davaoci.

"Briga o sugrađanima nije samo njihov poziv, već i njihov način života. Učestvovanjem u ovim akcijama koje za cilj imaju povećanje zaliha krvi, ali i upisom u registar matičnih ćelija, pokazali su solidarnost i društvenu odgovornost koja treba svima da služi za primer“, kazao je ministar.


Napomenuo je da su policajci tu ne samo kada je u pitanju organizovana akcija, već da su spremni da se u bilo koje doba dana, ili noći, odazovu na pozive za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima i ukazao da je siguran da će tako i nastaviti.

Sektor za ljudske resurse MUP-a već godinama unazad ostvaruje odličnu saradnju sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, tako što dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, a ove godine MUP-u je dodeljena je plaketa „Široko srce“ u znak priznanja za postignute izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading