HUMANOST NA DELU Vulin ponosan na svoje policajce
FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

„Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svakodnevno spremni da polože i svoj život kako bi odbranili bezbednost svojih sugrađana i učinili sve da osiguraju njihov miran život, uvek su spremni da se odazovu akcijama dobrovoljnog davanja krvi i na taj način pomognu svojim građanima kojima je pomoć potrebna“, kazao je ministar posle razgovora sa policijskim službenicima koji su se u velikom broju odazvali današnjoj akciji.

HUMANOST NA DELU Vulin ponosan na svoje policajce

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

 

 


Vulina je doktorka Glorija Blagojević iz Instituta za transfuziju krvi upoznala sa postupkom testiranja i upisa u registar matičnih ćelija, a on je poručio da je ponosan na humanost svojih policajaca, koji će donacijom matičnih ćelija pomoći pacijentima koji boluju od teško izlečivih bolesti.

HUMANOST NA DELU Vulin ponosan na svoje policajce

FOTO TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/ nr

 

 


Ministar je kazao i da je među dobrovoljnim davaocima veliki broj srpskih policajaca, da su oni redovni davaoci.

"Briga o sugrađanima nije samo njihov poziv, već i njihov način života. Učestvovanjem u ovim akcijama koje za cilj imaju povećanje zaliha krvi, ali i upisom u registar matičnih ćelija, pokazali su solidarnost i društvenu odgovornost koja treba svima da služi za primer“, kazao je ministar.


Napomenuo je da su policajci tu ne samo kada je u pitanju organizovana akcija, već da su spremni da se u bilo koje doba dana, ili noći, odazovu na pozive za hitno davanje krvi u pojedinačnim slučajevima i ukazao da je siguran da će tako i nastaviti.

Sektor za ljudske resurse MUP-a već godinama unazad ostvaruje odličnu saradnju sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, tako što dva puta godišnje organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi, a ove godine MUP-u je dodeljena je plaketa „Široko srce“ u znak priznanja za postignute izuzetne rezultate na omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi u 2021. godini u kategoriji javnih preduzeća, ustanova i kompanija.

Pratite nas i na Telegramu!

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading