SUTRA NAS ČEKA NAJHLADNJI DAN OD POČETKA TALASA Meteorolog upozorava: Već je vreme za zimsku garderobu
EPA ABIR SULTAN

Ukazuje da nas do petka očekuje promenljivo i nestabilno vreme i pad temperature. Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko sunčanih dana sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, ali kako kaže jutra i noći će biti prilično hladne.

- Mesec dana unapred dogodilo se zahlađenje. Prosečne temperature poslednjih nekoliko dana karakteristične su za drugu polovinu oktobra - kaže Todorović.

Napomenuo je da nas sutra očekuje najhladniji dan u ovom talasu koji je počeo u subotu.

KAKO ĆEMO SE GREJATI? - Alo.rs

- Minimalne temperature bile bi 10 ili koji stepen ispod, a na periferiji grada čak i stepen-dva niže nego u centru grada, što je sasvim uobičajno. Dnevne bi bile 16-17 stepeni sa tim da bi od subote bio blagi porast temperature - kaže Todorović.

Najavljuje i da ćemo do kraja septembra imati nekoliko toplih dana sa maksimalnom temperaturom od 23 i 24 stepena, ali, kako kaže, jutra i noći će biti prilično hladne.

- Od subote pa do utorka očekuje nas blagi porast temperature koja će se kretati oko 24 stepena, a zatim sledi pad temperature, naoblačenje sa malo kiše. Poslednjih dana septembra opet bi maksimalna temperatura bila ispod 20 stepeni. A početkom oktobra najverovatnije nas opet čeka blagi porast temperature sa srednjom temperaturom od 15 stepeni - najavio je Todorović.

Komentarišući smenu kiše, sunca i oblaka u jednom satu objašnjava da su to uobičajne pojave za ovo doba godine.

Pratite nas i na Telegramu!

Komentari (0)

Loading