DOBRIVOJE JE OTAC ŠESTORO DECE Jedno od njih mu se rodilo kod kuće, sam je bebu uhvatio i umio!
YOUTUBE/PRINTSCREEN/ INFO LIGA IVANJICA

Nesvakidašnje, Todor je ugledao svetlost dana u sanitetu, na putu za bolnicu, ali živ, zdrav i očigledno nestrpljiv, jer su ga, prema medicinskim parametrima planirali posle 20. septembra.

Uoči rođenja malog Todora, Dobrivoje je, kaže, imao tremu kao da je u pitanju prvo, a ne šesto dete, a kako se sve odigralo, ispričao je za "Info ligu Ivanjica".

"To je jutros bilo, negde oko sedam, pola osam. Dobio sam poziv od supruge kad sam bio na pumpi u Kušićima da je dobila bolove. Bio je termin 22. pa smo očekivali svakog momenta da dobije bolove, da krene porođaj. Vozio sam decu u školu, vratio sam se odmah, pokupio je i na putu ka Ivanjici okrenuo sam doktora Đokovića. Stigli smo u Ivanjicu, vidim da ne može da izađe do stepenica, kažem: "Vraćaj se, Danka, u kola. Idemo pravo u Hitnu".

Tamo ih je dočekao doktor Đoković sa sanitetom i krenuli su put Užica. Dobrivoje ih je pratio svojim automobilom, međutim, dok je tražio parking pred užičkom bolnicom, Todor je već ugledao svetlost dana.

"Kad sam stigao do bolnice, sanitet je stao, izašao je doktor Đoković, dao mi papuče od moje žene i kaže: "Ujedno, da ti čestitam sina Todora! Dobili ste sina!". Eto, u sanitetu se porodila", srećan je Dobrivoje što je sve proteklo bez problema.

Porodica Zečević broji osam članova, pored majke Danke i oca Dobrivoja, tu su najstariji Ilija, slede Ivan, Marko, Damjan, Ivana i Todor. Marka je na svet doneo upravo tata Dobrivoje, jer nije bilo vremena za bolnicu.

DOBRIVOJE JE OTAC ŠESTORO DECE Jedno od njih mu se rodilo kod kuće, sam je bebu uhvatio i umio!

YOUTUBE/PRINTSCREEN/ INFO LIGA IVANJICA

 

 

"Tad su mi bili živi i otac i majka. To je bilo uveče oko jedan i 15, bio sam kod rođaka i isto dobio poziv da je žena dobila bolove. Tad sam imao "Nivu", zablokirao točak i dok sam se ja bavio oko kola, čuo sam da je počela da kuka u kupatilu. Kako se to odigralo ni sam ne znam! Ja sam bebu uhvatio, umio, uneo u kuću, stavio na ćebence, naložio vatru, pozvao moje sestre i sanitet. Preuzeli su ženu i dete, ja sam bio babica", priseća se Dobrivoje kroz osmeh i dodaje da je bio dovoljno priseban da veže i pupčanu vrpcu.

Uz zahvalnost doktoru Đokoviću koji je malog Todora doneo na svet, Zečević kaže da je veliki broj mališana tradicija u njegovoj porodici, iako nije planirao da ih ima baš šestoro.

"Moja baba Stoja je imala sedmoro dece, svi su se oženili, udali, napravili sinove, kuće... Stari narod kaže: "Kome da bog trbuh, daće mu i 'leba", tako će i njima. Velike su obaveze, neće omladina da stvara sebi obaveze, hoće svoj život da živi. Ja želim svima da kao i ja imaju dvoje, troje, četvoro dece, moj otac je radio za mene, sad imam i ja za koga da radim. Sve, i kamioni i avioni, ali deca su blago", zaključuje Zečević.

 

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading