ŽIVOT GASTARBAJTERA! Kad krenu za Beč gepek napune zimnicom i jajima, luksuzne vile u Srbiji posećuju jednom godišnje! (FOTO)
Printscreen/TV Prva

Ipak, ne mogu svi da se pohvale da su žitelji okolnih šabačkih i, kako svi kažu, najbogatijih romskih sela u ovom delu Evrope, Bugarine, Mačvanski Pričinovići i Gomilici. Naime, ogromne vile sa bazenima, luksuzno opremljene, vredne i po nekoliko miliona evra, svake godine čekaju svoje vlasnike da se na par nedelja ili meseci, vrate iz Beča.

Jovanovići godinama žive u Beču, čak četiri generacije. Kako svi zajedno kažu, džaba Beč, Pariz, London, Bugarine su najlepše.

"Ovo je za mene ovde paradiz. Za mene je najlepše selo Bugarine, što to možda nije istina, ali jeste za mene. Najpre nas čeka trava, da se sredi kuća, da se pokosi dvorište. Ima dosta paučine, dosta prljavštine, mora da se očisti", govorila je pre dve godine Dragica Jovanović iz Bugarina za emisiju Eksploziv RTV Prve, čija kuća važi za jedno od većih, lepših i bolje opremljenijih.

U Beč, gde godinama živi, iz rodnih Bugara svake godine nosi velike količine zimnice. Kako je rekla, do sada nikada nije imala problema da to i prenese.

ŽIVOT GASTARBAJTERA! Kad krenu za Beč gepek napune zimnicom i jajima, luksuzne vile u Srbiji posećuju jednom godišnje! (FOTO)

Printscreen/TV Prva

 

 

"Napravim jedno 50-60 flaša kuvanog paradajza, jedno 10 do 15 živog, onda 35 do 40 tegli slatkog, oko 100 litara sokova. Jedan gepek bude samo za mene u autobusu. Čula sam da drugi imaju problema, ali meni još nikada, da se zahvalim Bogu, meni nikada ništa nije oduzeto, a nosim i do 200 jaja."

Dok u Bugarima poseduju velelepnu kuću, u Beču žive u stanu koji je prosečne veličine oko 50 kvadrata. Kako je rekla, ćutiš, radiš i briga te od koliko je kvadrata stan.

"Mnogo mi fali i boli me duša što nisam ovde. Ali tamo su mi deca, tamo smo svi mnogo godina. Kada sam otišla imala sam 16 godina, danas 62. Mnogo mi fali. Celog života sam čistačica, kući sam radila sve poljoprivdredne poslove, sve poslove znam, to je moja profesija od detinjstva. Recimo, sad stan, od 50 kvadrata, minimum , da je stara gradnja košta 500 evra. Mora se sine, ako moraš, nije ti teško. Radiš i ne interesuje te koliki je taj stan", kaže Dragica.

 

 

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading