PRAKTIČNA ZNANJA STIČU SE TOKOM PRAKSE Druga generacija učenika u dualnom obrazovanju u Telekomu Srbija
Alo/Telekom

Podelom ugovora učenicima Srednje tehničke PTT škole ozvaničen je nastavak saradnje sa školom u okviru programa dualnog obrazovanja. Na svečanosti u PTT školi učenicima druge generacije u dualnom obrazovanju ugovore je podelio izvršni direktor Direkcije za ljudske resurse Telekoma Srbija Draško Marković.

Učenici se u Telekomu Srbija praktično osposobljavaju za obrazovni profil monter telekomunikacionih mreža. Tokom prakse u Telekomu učenici dobijaju osnovna praktična znanja za zanimanje za koje se školuju i tako dobijaju priliku da steknu i razviju praktične veštine koje će upotpuniti teorijska znanja stečena u školi. Pozitivno iskustvo Telekomovih učenika prve generacije i zadovoljstvo instruktora su dodatni razlozi za nastavak saradnje i očekivanje uspeha nove generacije.

Telekom Srbija je svojim uključenjem u projekat dualnog obrazovanja u sistemu srednjeg stručnog obrazovanja podržao program Vlade Republike Srbije, čiji je cilj da se, u skladu sa savremenih tehnološkim tendencijama, unapredi proces školovanja u srednjim stručnim školama za pojedina zanimanja i njihova adekvatna primena u praksi, uz svest da time kompanija doprinosi jačanju konkurentnosti privrede Republike Srbije.

PRAKTIČNA ZNANJA STIČU SE TOKOM PRAKSE Druga generacija učenika u dualnom obrazovanju u Telekomu Srbija

Alo/Telekom

 

Telekom Srbija ovom aktivnošću nadograđuje svoju tradiciju društveno odgovornog poslovanja, uz promovisanje za kompaniju važnog, a deficitarnog zanimanja na teritoriji čitave Srbije. Telekom planira da obrazovni profil monter telekomunikacionih mreža unapredi i modernizuje u skladu sa postignutim tehnološkim dostignućima kompanije, što je mogućnost kao i obaveza kompanije koja iz godine u godinu potvrđuje svoju poziciju lidera u regionu na tržištu telekomunikacija.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading