VRŠNJAČKO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI  Devojčice se krvnički tukle, ostali prostački navijali (VIDEO)
Printscreen

Devojčice, čiju je krvavu tuču snimio neko od njihovih drugova dok su drugi prostački navijali za jednu od njih, pohađaju, kako je Alo! saznao, Osnovnu školu „Jelica Milovanović“ u Sopotu.

VRŠNJAČKO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI  Devojčice se krvnički tukle, ostali prostački navijali (VIDEO)

Printscreen

 

Inače, snimak na kome se vidi kako se dve devojčice čije godine je teško proceniti biju zgrozio je javnost. Što zbog vršnjačkog nasilja, krvavog obračuna između drugarica, koje su jedna drugu udarale i čupale za kosu, što zbog prostačkog navijanja prisutne dece. Posebna priča je da nikome nije palo na pamet da ih razdvoji i smiri.

„Je*i joj mamu, tako“, čule su se reči najverovatnije devojčice koja je stajala pored i navijala i koja je navodno i snimila ovaj video i koja je, pretpostavlja se, i nastavila s komentarisanjem.

„Hajde, S..., brate, šta si juče radila u teretani toliko dugo?“

Ista osoba je ubrzo počela da viče: „Beži, beži, policajka, policajka“, nakon čega su se svi razbežali.

Zasad nema informacija o stanju zlostavljane devojčice, kao ni o tome kada je snimljeno vršnjačko nasilje.

Škola zataškava zlostavljanje

- To je sve rešeno. Do viđenja, prijatno! - neljubaznim tonom su nam se obratili iz škole "Jelica Milovanović" kad smo pokušali da saznamo šta se dogodilo.

Snimak je ubrzo postao viralan, a jedan od komentara ostavila je mama dve devojčice, koja je predložila da se u školama zabrani korišćenje mobilnih telefona, o čemu je nedavno pisao i Alo!

Policija preduzela mere

- Preduzeli smo sve mere i radnje iz naše nadležnosti - rekli su za Alo! u policijskoj stanici Sopot, a iz MUP-a su nas uputili na školu i Tužilaštvo za maloletnike.

„Sramotno do koje mere ova deca ne poštuju prosvetni sistem. Pozabavite se ovom temom kao mediji dok nam ne bude kasno i školstvo više ne bude imalo smisla, jer ćemo proizvoditi duduke. Samo zabrana telefona u školama rešava stvari, jer ja imam dve ćerke i nikakav problem nemam da ne koriste telefon u školi“.

Psiholog Snežana Repac upozorila je adolescentkinje da će sve što rade biti zapisano u njihovim dosijeima.

VRŠNJAČKO NASILJE U OSNOVNOJ ŠKOLI  Devojčice se krvnički tukle, ostali prostački navijali (VIDEO)

Privatna arhiva

- I to će ih pratiti celog života. To verovatno ne znaju. Svakog dana radim sa adolescentima i užasno je kakve mi dolaze. Nevaspitani, nervozni, besni. Mnogo toga donose iz porodice, jer roditelje ne poštuju kao autoritete, samim tim ni nastavnici im nisu autoriteti, a posebno ih ohrabruje što im policajci priznaju da im ne mogu ništa zbog godina. Kazne nema i to je velika greška. Ovo je njihova poruka nama i pod hitno bi trebalo nešto da preduzmemo - rekla je psiholog i dodala da su devojčice do 14 godina mnogo agresivnije od dečaka.

- Znaju da budu monstruozne. Zbog čega se tuku, teško je reći, ali dešavalo se da povod bude ljubomora. Ne znam odakle im toliko mržnje i agresije - zaključila je Repac.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading