GALA KONCERT 1. SEPTEMBRA U SUBOTIČKOM POZORIŠTU Mirović: Pokrajinska vlada preuzela finansiranje završetka rekonstrukcije (FOTO)
Pokrajinska vlada Vojvodine

Nakon obilaska radova, istakao je da je Pokrajinska vlada preuzela da finansira sa kompletnom sumom završetak ovog posla da bismo 1. septembra naredne godine, kao što je dogovoreno danas, imali gala koncert na otvaranju novog objekta Narodnog pozorišta.

Pokrajinska vlada Vojvodine

 

 

Tom prilikom, predsednik Mirović uručio je gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću aneks Ugovora za izvođenje VIII/2 faze radova. Ukupna novoprojektovana površina objekta najstarijeg pozorišta na prostoru bivše Jugoslavije, iznosi oko 14.600 m2.

„S obzirom na to, da smo u potpunosti uredili finansije, uspeli smo da obezbedimo i onaj novac koji je trebalo da obezbedi Vlada Srbije i Grad Subotica. Tu smo dobili na vremenu, jer da smo čekali još ova dva nivoa vlasti, novac bismo obezbedili tek od proleća sledeće godine. Tako smo ovim gestom dobili najmanje šest meseci na vremenu i možemo sa planom i ambicijom da pristupimo tom 1. septembru naredne godine“, izjavio je predsednik Mirović.

Nakon toga ćemo odmah, dodao je Mirović, pristupiti i planiranju uređenja koncertne dvorane. Taj projekat će takođe pomoći Pokrajinska vlada.

„Ono što je važno je da ćemo mi povećati broj zaposlenih u Narodnom pozorištu u Subotici, jer sad imaju sasvim druge uslove i druge mogućnosti, a verujem i veće ambicije da se ovde stvori jedno elitno pozorište kojim ćemo se ponositi i na domaćem ali i na međunarodnom planu. Kultura zahteva i imaće posebnu podršku pokrajinske administracije i u narednim godinama. Nemamo nijedan nezavršeni objekat, nijedan nezvršeni pronevereni posao, a naše finansije smo uredili tako da možemo da damo konkretne planove i obećamo realizaciju određenih poslova“, istakao je predsednik Mirović.

Za finansiranje izgradnje i rehabilitaciju saobraćajne infrastrukture u Subotici, i u naseljenim mestima Tavankutu, Kelebiji, Višnjevcu, Paliću  i  Ljutovu, ukupne dužine oko 8500 metra, Pokrajinska vlada je putem Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine samo za ovu godinu izdvojila 170 miliona dinara izjavio je danas predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova u Ljutovu, saobraćajnice u dužini od 2 kilometra.

„Moramo dalje da nastavimo sa asfaltiranjem ulica tamo gde na teritoriji grada Subotice do sada nismo imali asfalt. Postigli smo dogovor da u Ljutovu obezbedimo sredstva za asfaltiranje svih neasfaltiranih ulica u tom mestu. Imamo novca, zajednički možemo da uradimo i više, idemo ambicioznije u taj posao naredne godine.“, izjavio je pedsednik Mirović.

Mirović je podsetio da je završena rehabilitaciju ulica u Titelu, u toku su radovi u Senti, pripremamo se i za veliki posao u Novom Sadu u oblasti saobraćajne infrastrukture, a biće nastavljena i rekonstrukcija putne mreže na Fruškoj gori.

„Ima dosta posla u Vojvodini ali imamo i snage s obzirom da je, zahvaljujuću predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, privreda u našoj zemlji ojačala. Možemo sve više da ulažemo u putnu privredu, u rehabilitaciju ulica i u sve druge projekte na teritoriji Vojvodine“, izjavio je Mirović.

„Posle zastoja radova na Narodnom pozorištu iz objektivnih razloga, zahvaljujući Pokrajinskoj vladi i predsedniku Miroviću, obezbeđena su nedostajuća sredstva i već sutra krećemo u realizaciju VIII/2 faze, završne faze kada su u pitanju u unutrašnji radovi“, izjavio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić, i istakao da još ostaju radovi na koncertnnoj dvorani, koja je, kako je rekao, zasebna celina i Pozorište će moći nesmetano da funkcioniše bez obzira na rekonstrukciju koncertne dvorane.

U toku današnje posete Subotici, predsednik Mirović obišao je nenajavljeno i Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, istakavši da će Pokrajinska vlada u narednom periodu pomoći ovoj ustanovi u nabavci  novih kreveta, opreme za kuhinju i kombi vozila s invalidnom rampom.

Direktor Doma Stojan Soković istakao je da je značajna podrška Pokrajinske vlade, kako bi se unapredio život 163 korisnika, dece i omladine do 26 godina kao i 156 zaposlenih lica.

Događaju su prisustvovali i  pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Ognjen Bjelić i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu!

 

Komentari (0)

Loading