ŠTEDNJA Beogradske elektrane uputile predlog: Pomerite grejnu sezonu ove jeseni!
Alo

Ako se Grad saglasi, ove jeseni zagrevanje radijatora u beogradskim domovima počelo bi kasnije nego inače, odnosno posle 15. oktobra kao krajnjeg roka za početak sezone.

Ovo javno preduzeće je, kako se navodi na njihovom sajtu, podnelo Gradu 13 predloga za smanjenje potrošnje električne i toplotne energije, kao i izradu planova za smanjenje gubitaka toplotne energije i hemijski pripremljene vode iz distributivne mreže.

- „Beogradske elektrane“ rade i radiće sve kako bi bile obezbeđene dovoljne količine energenata za proizvodnju toplotne energije za građane i privredu Beograda. Zahvaljujući finansijskoj stabilnosti i odgovornoj energetskoj politici države uspevamo da održimo bezbednost snabdevanja potrošača uvažavajući činjenicu da se i naša država suočava sa krizom u snabdevanju i visokim cenama energije na svetskom tržištu. U skladu s tim, moguće uštede u potrošnji električne i toplotne energije predstavljaju važan izvor jačanja energetske bezbednosti i smanjenja troškova, zbog čega je naše preduzeće i pripremilo predloge preporuka - istakao je u pisanoj izjavi direktor Rade Basta.

Najveći broj predloga za uštedu u potrošnji električne i toplotne energije odnosi se na snabdevanje građana i privrede, a pominje se da se u snabdevanje uvede i mazut. Predlaže se i uvođenje inspekcijskog nadzora distributivne mreže kako bi se smanjio gubitak toplotne energije i hemijski pripremljene vode.

Na spisku mera za uštedu našlo se i nekoliko tačaka koje će i zaposleni u „Beogradskim elektranama“ morati da poštuju, a to je da se ograniči potrošnja goriva za korišćenje službenih vozila i da po završetku smene isključuju računare, štampače i osvetljenje. Ako ovaj spisak bude odobren u gradskoj upravi, gasiće se nefunkcionalna rasveta, a biće postavljene LED svetiljke.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading