NULTA TOLERANCIJA ZA KRŠENJE JAVNOG REDA Sastanak gradonačelnika i komunalnih milicionera i gradskih inspektora
Alo

Gradonačelnik je u tu svrhu najavio i formiranje novog tela, koje bi moglo da se zove „Ogledalo grada“ ili „Lice grada“, a koje bi trebalo da bude mreža svih gradskih direktora, preduzeća i, po potrebi, sekretara. Oni će se sastajati jednom nedeljno pod rukovodstvom gradskog menadžera Miroslava Čučkovića, kako bi komunalni i svaki drugi red bio podignut na najviši mogući nivo.

- Građanima je potrebna pravda, ispravnost, i ne očekuju da se sve uradi preko noći, ali ako pokažete da ste prema svima isti, oni će naći razumevanje i za neke tehničke stvari koje niste stigli da obavite - istakao je Šapić.

Šapić je naveo jučerašnji primer kada su zbog tehničkog problema gorele pojedine sijalice javne rasvete na Novom Beogradu, i dodao da „ne mogu građani mene da obaveštavaju, pa ja da obaveštavam direktora, već on to mora da zna u momentu kada se desilo“.

NULTA TOLERANCIJA ZA KRŠENJE JAVNOG REDA Sastanak gradonačelnika i komunalnih milicionera i gradskih inspektora

Alo

 

- Komunalna milicija ne može da reguliše saobraćaj kada se pokvari semafor, ali možemo u roku od pet minuta da znamo da se pokvario semafor, a ne tri sata da je blokirana raskrsnica... - rekao je on, i naglasio da se mora odmah reagovati kada se neki problem pojavi.

Gradonačelnik je naglasio da on odgovara narodu na izborima za sve što uradi, ali i da njegovi saradnici odgovaraju njemu i da će biti smenjivani ukoliko ne budu dobro radili posao.

Grad preuzima naplatu prevoza

Šapić je rekao da je ciljl da Grad preuzme naplatu prevoza i da  su u toku razgovori s firmom koja je preuzela Bus plus.

- Mi ćemo to da preuzmemo pod ovim ili onim uslovima... Taj ugovor će biti raskinut, oni su pokazali razumevanje i očekujem da će to biti vrlo brzo - rekao je gradonačelnik.

- Tolerancija za neuzimanje u obzir stvari za koje smo se odlučili da budu suštinske i strateške stvari biće nulta. Tu nema tolerancije! - istakao je Šapić, i dodao da ako gradske službe budu bile prema svima iste, onda neće biti razloga da se neko buni i da je siguran da ćemo prve rezultate videti već u toku jeseni. Šapić je istakao i da, dok je on gradonačelnik, neće biti divlje gradnje po Beogradu, i dodao da će i stranci morati da poštuju pravila u gradu.

Novogodišnje rasvete će biti, ali štedljivo

Novogodišnja rasveta neće biti upaljena kao svih ovih godina zbog štednje struje, a u narednom periodu biće doneta odluka kako će sve funkcionisati.

- Da li ćemo manje da okitimo ili ćemo sve da okitimo, a manje da palimo, stvar je odluke. Svakako da novogodišnja rasveta neće biti upaljena u onoj meri kao svih ovih godina, a posebno ne kako je bilo pre dve-tri godine kada je svetlela četiri meseca - kazao je Šapić, i dodao da biti učinjeno sve da se uštedi električna energija a da se nastavi sa normalnim životom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading