PLJUSAK SAMO ŠTO NIJE POČEO RHMZ najavio nevreme, neće zaobići ni Beograd!
Foto: Alo/Masanori Jošida

Kao što stoji u prognozi RHMZ, i u Beogradu će biti promenljivo oblačno, malo toplije sa sunčanim intervalima, a u pojedinim delovima grada tokom dana i sa kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom.

Pogledajte najavu i prognozu Zavoda za danas:

A kako je najavio meteorolog Marko Čubrilo, od ponedeljka do četvrtka uveče uglavnom pretežno sunčano i relativno toplo uz sveže noći i dnevne maksimume koji bi se kretali od +24 do +29,a lokalno, psoebno u četvrtak i do oko +32 stepena Celzijusa. Vetar u početku slab,a od srede duž Jadrana jugo u pojačanju, dok će nad ostalim delom regiona jačati južni i jugoistočni vetar.

- Nestabilnosti bi nad severom regiona moglo biti i u noći ka petku, dok bi sam petak doneo promenljivo oblačno i sparno vreme ponegde uz grmljavinske pljuskove, posebno posle podne i u noći ka suboti. Manje nestabilnosti nad jugoistokom i istokom regiona - stoji u prognozi.

U petak će biti malo svežije, maksimumi uglavnom od +24 do +27 stepeni Celzijusa, ali dosta sparno.

- U subotu tokom dana jača destabilizacija uz grmljavinske pljuskove i lokalne nepogode, dok bi naredna dva dana većem delu regiona donela konkretniju kišu i jače pljsukove. Osim obilnije kiše usledilo bi i osetnije osveženje. te bi u nedelju maksimumi mogli biti samo od +14 do +21 stepen Celzijusa - prognozira Čubrilo.

Od nedelje svakako nekoliko dana kasnog leta, a zatim se očekuje novo, jače, pogoršanje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading